Råbiff med forellrom (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Råbiff med forellrom (förrätt)

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Oxinnanlår

320.0 

gram

Dijonsenap ¤

2.0 

tsk

Kapris

2.0 

msk

Ansjovisfilé konserv

2.0 

styck

 

Forellrom saltad

80.0 

gram

Lantbröd ljust

4.0 

skivor

Rödlök

0.5 

styck

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Kryddkrasse

 

 

 

Rapsolja kallpressad

 

 

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 172

Kcal / portion: 317

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1266 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 16%

Fett: 5%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 184 gram)

Ingredienser

Visa:

Oxinnanlår 320.0 gram 29%

Dijonsenap ¤ 2.0 tsk 1%

Kapris 2.0 msk 1%

Ansjovisfilé konserv 2.0 styck 2%

 

Forellrom saltad 80.0 gram 8%

Lantbröd ljust 4.0 skivor 42%

Rödlök 0.5 styck 2%

Smör normalsaltat 2.0 msk 15%

Kryddkrasse 0%

 

Rapsolja kallpressad 0%

Salt och peppar 0%

Tillagning (25 min )

  1. Skrapa (skrapa tvärs över fibrerna med em vass kniv) eller mal innanlår fint. Hacka kapris. Hacka ansjovis fint.

  2. Blanda kött, kapris, ansjovis och senap. Krydda med salt och peppar. Forma små biffar.

  3. Stek lantbröd i smör under press. Låt rinna av på hushållspapper. Skiva rödlök i ringar.

  4. Lägg biffen i botten på en tallrik. Klipp över generöst med krasse. Dra ett varv med svartpepparkvarn. Lägg på lantbrödet, sedan en matsked forellrom och sist rödlöksringar.

  5. Droppa lite kallpressad rapsolja över. Servera.

Kockens kommentar

Det går bra att använda lövbiff som mals eller skrapas.

Fler recept inom Menyförslag 5

Liknande recept som Råbiff med forellrom (förrätt)