Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 172

Kcal / portion: 317

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1266 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 5%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Oxinnanlår 320.0 gram 29%
Dijonsenap ¤ 2.0 tsk 1%
Kapris 2.0 msk 1%
Ansjovisfilé konserv 2.0 styck 2%
Forellrom saltad 80.0 gram 8%
Lantbröd ljust 4.0 skivor 42%
Rödlök 0.5 styck 2%
Smör normalsaltat 2.0 msk 15%
Kryddkrasse 0%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Skrapa (skrapa tvärs över fibrerna med em vass kniv) eller mal innanlår fint. Hacka kapris. Hacka ansjovis fint.
- Blanda kött, kapris, ansjovis och senap. Krydda med salt och peppar. Forma små biffar.
- Stek lantbröd i smör under press. Låt rinna av på hushållspapper. Skiva rödlök i ringar.
- Lägg biffen i botten på en tallrik. Klipp över generöst med krasse. Dra ett varv med svartpepparkvarn. Lägg på lantbrödet, sedan en matsked forellrom och sist rödlöksringar.
- Droppa lite kallpressad rapsolja över. Servera.
Kockens kommentar
Det går bra att använda lövbiff som mals eller skrapas.
Fler recept inom Menyförslag 5
Liknande recept som Råbiff med forellrom (förrätt)
-
Råbiff med forellrom (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ugnsbakad rödspätta med råstekt potatis och vitlökssmör
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Karamelliserad ostkaka med bär och grädde
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan