Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 217

Kcal / portion: 634

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2535 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 15%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Kvarg naturell 4% fett 500.0 gram 18%
Sötmandelkärna 50.0 gram 12%
Strösocker 0.5 dl 8%
Vetemjöl 0.5 dl 4%
Ägg 2.0 styck 5%
Standardmjölk (röd) 1.5 dl 4%
Grädde 1.0 dl 14%
Råsocker 0.5 dl 6%
Grädde 2.0 dl 28%
Blandade bär 0%
Så ugnsteks ost > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (50 min )
- Sätt ugnen på 175ºC.
- Skålla, skala och hacka mandel. Vispa ihop ägg och socker. Blanda i de övriga ingredienserna. Fyll i portionsformar. Grädda i ugnen cirka 20 minuter.
- Tag ut och låt svalna. Strö över ett tunt lager råsocker och bränn av med gasbrännare eller med hjälp av grillelementet i ugnen.
- Servera med bär och lättvispad grädde.
Fler recept inom Menyförslag 5
Liknande recept som Karamelliserad ostkaka med bär och grädde
-
Råbiff med forellrom (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ugnsbakad rödspätta med råstekt potatis och vitlökssmör
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Karamelliserad ostkaka med bär och grädde
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan