Piroger från Cornwall

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Piroger från Cornwall

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Deg:

 

Vetemjöl

6.0 

dl

Smör normalsaltat

250.0 

gram

Salt

0.5 

tsk

Vatten kallt

4.0 

msk

 

Fyllning:

 

Nötfärs

250.0 

gram

Potatis

3.0 

styck

Kålrot

300.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Worcestershiresås

2.0 

tsk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 289

Kcal / portion: 975

GBR (GI) / port: 17

Recept: 3899 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 18%

Kolhydrater: 25%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 337 gram)

Ingredienser

Visa:
Deg:

Vetemjöl 6.0 dl 33%

Smör normalsaltat 250.0 gram 47%

Salt 0.5 tsk 0%

Vatten kallt 4.0 msk 0%

 

Fyllning:

Nötfärs 250.0 gram 12%

Potatis 3.0 styck 5%

Kålrot 300.0 gram 2%

Gul lök 1.0 styck 1%

Worcestershiresås 2.0 tsk 0%

Salt och peppar 0%

Tillagning (40 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Arbeta ihop smör, mjöl och salt till grynigt. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Plasta in och lägg in i kylen.

  3. Skala och tärna potatis och kålrot. Skala och hacka lök. Blanda alla ingredienser till fyllningen.

  4. Kavla ut degen. Skär ut runda bitar med ett tefat som mall. Lägg en klick fyllning på. Fukta kanten. Lyft upp två kanter och nyp ihop, som en calzone. Lägg pirogerna på en bakpappersklädd plåt.

  5. Vispa upp ett ägg i en kopp. Pensla pirogerna. Grädda i ugnen cirka 20 minuter.

  6. Servera med en sallad.

Kockens kommentar

Cornish pasties har lagats i Cornwall sedan 1700-talet. Det var en idealisk lunchlåda med ätbar behållare till fälten eller gruvan. Det finns en ansökan till EU om att ursprungsskydda dem, enligt den standarden ska de bakas i D-form.

Fler recept inom Matlåda

Liknande recept som Piroger från Cornwall