Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 289

Kcal / portion: 975

GBR (GI) / port: 17
Recept: 3899 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 18%
Kolhydrater: 25%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Deg:
Vetemjöl 6.0 dl 33%
Smör normalsaltat 250.0 gram 47%
Salt 0.5 tsk 0%
Vatten kallt 4.0 msk 0%
Fyllning:
Nötfärs 250.0 gram 12%
Potatis 3.0 styck 5%
Kålrot 300.0 gram 2%
Gul lök 1.0 styck 1%
Worcestershiresås 2.0 tsk 0%
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Arbeta ihop smör, mjöl och salt till grynigt. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Plasta in och lägg in i kylen.
- Skala och tärna potatis och kålrot. Skala och hacka lök. Blanda alla ingredienser till fyllningen.
- Kavla ut degen. Skär ut runda bitar med ett tefat som mall. Lägg en klick fyllning på. Fukta kanten. Lyft upp två kanter och nyp ihop, som en calzone. Lägg pirogerna på en bakpappersklädd plåt.
- Vispa upp ett ägg i en kopp. Pensla pirogerna. Grädda i ugnen cirka 20 minuter.
- Servera med en sallad.
Kockens kommentar
Cornish pasties har lagats i Cornwall sedan 1700-talet. Det var en idealisk lunchlåda med ätbar behållare till fälten eller gruvan. Det finns en ansökan till EU om att ursprungsskydda dem, enligt den standarden ska de bakas i D-form.
Fler recept inom Matlåda
Liknande recept som Piroger från Cornwall
-
Cheddarpaj med broccoli och paprika
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Ugnsbakad falukorv med senapssås och tomatsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Frasig köttfärspaj
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Mozzarella- och tomatfylld kycklingfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Ciabatta med kyckling- och cashewröra
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Citrus- och kycklingsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lökpaj
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Italiensk tomat- och zucchinipaj
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Spenatlasagne
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Köttfärslimpa
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan