Jägarsoppa på blandad svamp och grädde med rullade ostflarn (LCHF-recept)

Jägarsoppa på blandad svamp och grädde med rullade ostflarn (LCHF-recept)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 5

Blandsvamp

400.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Grönsaksbuljongtärning

2.0 

styck

Vatten

8.0 

dl

Grädde

3.0 

dl

Gräddost 38%

200.0 

gram

Smör till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

Kryddgrönt till garnering

 

 

 

Kockskolan:

 

Analys LCHF-metoden >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 136

Kcal / portion: 464

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2322 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 13%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 342 gram)

Ingredienser

Visa:

Blandsvamp 400.0 gram 5%

Gul lök 1.0 styck 2%

Grönsaksbuljongtärning 2.0 styck 2%

Vatten 8.0 dl 0%

Grädde 3.0 dl 47%

Gräddost 38% 200.0 gram 36%

Smör till stekning 2.0 msk 8%

Salt och peppar 0%

Kryddgrönt till garnering 0%

 

Kockskolan:

Analys LCHF-metoden > Äts ej

Kock:

Tillagning

  1. Skiva svamp. Skala och hacka lök. Hetta upp en kastrull med rikligt med smör. Bryn svampen och löken tills svampen blir krispig. Salta och peppra.
  2. Ta undan lite av svampen till garnering. Häll på vatten, buljong och grädde. Låt sjuda i 15 minuter.
  3. Sätt ugnen på 250°C. Skär ost i ½ cm tjocka skivor. Lägg glest på plåt med bakpapper. Grädda under uppsikt tills bubbliga och en aning färg.
  4. Tag ut. Låt svalna en aning. Rulla och lägg med skarven nedåt.
  5. Mixa soppan i matberedare eller med stavmixer. Koka upp innan servering. Garnera med svamp och kryddgrönt.

Kockens kommentar

Dietkokbokens kommentar: Mycket låg portionsvikt (halvportion), vilket är vanligt för LCHF-recept. Är det ingredienserna eller portionsvikten som har effekt på vikt? Läs mer > Analys LCHF-metoden.
L1

Fler recept inom Ej kategoriserade recept

Liknande recept som Jägarsoppa på blandad svamp och grädde med rullade ostflarn (LCHF-recept)