Kycklingpaj med valnötter

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kycklingpaj med valnötter

Lägg till ingredienser

Portioner: 6

Pajdeg:

 

Smör normalsaltat

300.0 

gram

Vetemjöl

5.0 

dl

Salt

1.0 

tsk

Vatten kallt

1.0 

msk

 

Fyllning:

 

Kycklinglårfilé

1.0 

kilo

Valnötskärnor

100.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Timjan

1.0 

kruka

Ägg

3.0 

styck

Grädde

3.0 

dl

Västerbotten hårdost

150.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 334

Kcal / portion: 1139

GBR (GI) / port: 5

Recept: 6832 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 25%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 341 gram)

Ingredienser

Visa:
Pajdeg:

Smör normalsaltat 300.0 gram 32%

Vetemjöl 5.0 dl 15%

Salt 1.0 tsk 0%

Vatten kallt 1.0 msk 0%

 

Fyllning:

Kycklinglårfilé 1.0 kilo 14%

Valnötskärnor 100.0 gram 10%

Gul lök 1.0 styck 1%

Timjan 1.0 kruka 0%

Ägg 3.0 styck 3%

Grädde 3.0 dl 16%

Västerbotten hårdost 150.0 gram 8%

Salt och peppar 0%

Tillagning (50 min )

  1. Lägg smör, mjöl och salt i en bunke. Arbeta ihop till en deg med fingrarna. Tillsätt vatten om degen är smulig.

  2. Tryck ut degen i en pajform. Ställ in i frysen cirka 10 minuter. Sätt ugnen på 200°C.

  3. Skala och hacka lök. Tärna kyckling. Grovhacka valnötter. Hacka timjan. Riv ost. Vispa ihop ägg, grädde och ost.

  4. Ställ in pajformen i ugnen cirka 10 minuter, tills den börjar få färg.

  5. Fräs lök i smör utan att bränna på medelvärme. Tillsätt kyckling och stek till genomstekt. Fördela kycklingen i pajskalet. Strö över nötter och timjan. Häll över äggstanning.

  6. Ställ in i ugnen cirka 30 minuter. Låt pajen vila några minuter så fyllningen stelnar. Servera med en sallad.

Fler recept inom Matlåda

Liknande recept som Kycklingpaj med valnötter