Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 240

Kcal / portion: 744

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2974 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 21%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Nötfärs 400.0 gram 24%
Rödlök 1.0 styck 2%
Paprika röd 2.0 styck 3%
Ägg 4.0 styck 8%
Grädde 4.0 dl 48%
Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%
Timjan färsk 1.0 kruka 1%
Olivolja till stekning 0.5 dl 13%
Salt 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Skala och skiva rödlök. Kärna ut och strimla paprikan. Finhacka timjan.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna. Lägg i rödlök paprika och timjan. Fräs till det har mjuknat. Lägg i färsen och salta och peppra. Stek till färsen har fått färg.
- Lägg färs och paprikablandning i en ugnsfast form.
- Vispa ägg, grädde och sambal. Slå i formen.
- Grädda cirka 20 minuter.
Kockens kommentar
Frittata är en italiensk äggbaserad paj fylld på olika sätt med kött, ost, grönsaker, pasta e.d.
Passar till
Fler recept inom Matlåda
Liknande recept som Frittata med färs och paprika
-
Cheddarpaj med broccoli och paprika
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Ugnsbakad falukorv med senapssås och tomatsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Frasig köttfärspaj
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Mozzarella- och tomatfylld kycklingfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Ciabatta med kyckling- och cashewröra
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Citrus- och kycklingsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lökpaj
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Italiensk tomat- och zucchinipaj
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Spenatlasagne
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Köttfärslimpa
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan