Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Isterband

5.0 

styck

Potatis mjölig sort

0.6 

kilo

Gul lök

2.0 

styck

Grädde

0.5 

dl

Basilika torkad

1.0 

tsk

Cocktailtomater

50.0 

gram

Smör normalsaltat

25.0 

gram

Mjölk

5.0 

dl

Ägg

2.0 

styck

Ströbröd

0.5 

dl

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 161

Kcal / portion: 865

GBR (GI) / port: 6

Recept: 3459 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 10%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 537 gram)

Ingredienser

Visa:

Isterband 5.0 styck 66%

Potatis mjölig sort 0.6 kilo 12%

Gul lök 2.0 styck 3%

Grädde 0.5 dl 5%

Basilika torkad 1.0 tsk 0%

Cocktailtomater 50.0 gram 0%

Smör normalsaltat 25.0 gram 5%

Mjölk 5.0 dl 9%

Ägg 2.0 styck 4%

Ströbröd 0.5 dl 3%

Salt och peppar 0%

Tillagning (1 tim )

  1. Skala och koka potatis tills mjuk.

  2. Skala och hacka lök. Skär upp isterband och ta ut köttet. Hacka grovt.

  3. Fräs lök i stekpanna på medelvärme. Tillsätt isterband och fräs några minuter till. Tillsätt basilika och grädde. Ta bort från värmen.

  4. Sätt ugnen på 200°C.

  5. Halvera tomater. Rör ner med isterbanden.

  6. Mosa potatis med smör och en del av mjölken till en lagom koncistens. Salta och peppra.

  7. Vispa ihop resten av mjölken och ägg. Salta och peppra.

  8. Lägg isterbanden i botten på en ugnsfast form. Spritsa potatismos längs kanterna. Häll i äggstanningen. Strö över ströbröd. Ställ in i ugnen cirka 20 minuter.

Kockens kommentar

På bilden är rätten gratinerad i portionsformar.

Fler recept inom Matlåda

Liknande recept som Isterbandsgratäng