Grekisk köttfärslimpa med bulgur och tzatziki

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Grekisk köttfärslimpa med bulgur och tzatziki

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Lammfärs

800.0 

gram

Rödlök

1.0 

styck

Ajvar

0.5 

dl

Ägg

2.0 

styck

Fetaost

150.0 

gram

Bulgur gryn

3.0 

dl

Yoghurt grekisk

250.0 

gram

Gurka

0.5 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Tomater

2.0 

styck

Paprika röd

1.0 

styck

Oliver svarta kalamata

75.0 

gram

Vitvinsvinäger

0.5 

tsk

Olivolja

0.5 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 169

Kcal / portion: 1047

GBR (GI) / port: 7

Recept: 4188 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 11%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 619 gram)

Ingredienser

Visa:

Lammfärs 800.0 gram 47%

Rödlök 1.0 styck 1%

Ajvar 0.5 dl 1%

Ägg 2.0 styck 3%

Fetaost 150.0 gram 11%

Bulgur gryn 3.0 dl 20%

Yoghurt grekisk 250.0 gram 7%

Gurka 0.5 styck 1%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 0%

Tomater 2.0 styck 1%

Paprika röd 1.0 styck 1%

Oliver svarta kalamata 75.0 gram 3%

Vitvinsvinäger 0.5 tsk 0%

Olivolja 0.5 msk 1%

Salt och peppar 0%

Tillagning (40 min )

  1. Riv gurka. Lägg i durkslag och salta. Låt rinna av. Det här kan gärna göras i förväg, så mycket som möjligt av vätskan ska bort.

  2. Sätt ugnen på 175°C.

  3. Skala och finhacka lök. Skär feta i kuber. Blanda i en bunke färs, ajvar relish, lök och feta. Forma till en limpa och lägg i ugnsfast form. Ställ in i ugnen cirka 35 minuter.

  4. Koka bulgur enligt anvisning på paketet.

  5. Skär tomat i klyftor. Kärna ur och skär ner paprika. Blanda tomat, paprika och oliver på ett fat. Ringla över vinäger och olivolja.

  6. Skala och pressa vitlök. Blanda vitlök och yoghurt. Krama ur gurka och blanda i. Salta och peppra. Lägg upp i skål och servera tzatziki till.

Fler recept inom Matlåda

Liknande recept som Grekisk köttfärslimpa med bulgur och tzatziki