Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 98

Kcal / portion: 558

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2230 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 4%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lasagneplattor torkad 10.0 styck 32%
Champinjoner 450.0 gram 5%
Morot 2.0 styck 3%
Gul lök 1.0 styck 2%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Olivolja 2.0 msk 10%
Vetemjöl 3.0 msk 4%
Mjölk 6.0 dl 16%
Parmesan 50.0 gram 8%
Tomater 4.0 styck 3%
Basilika 2.0 kvistar 0%
Mozzarella 125.0 gram 14%
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Riv parmesa, mozzarella och morot. Skala och finhacka lök och vitlök. Kvarta svamp. Skiva tomat.
- Hetta upp olivolja i en tjockbottnad kastrull. Fräs lök och vitlök i utan att bränna. Tillsätt morot och svamp. Fräs tills svampen har svettat ut, cirka 10 minuter.
- Rör ner mjöl. Tillsätt mjölk och koka upp. Tillsätt parmesan. Koka tills stuvningen tjocknar, cirka 5 minuter. Salta och peppra.
- Varva lasagneplattor, stuvning, tomater och basilika i en ugnsfast form. Avsluta med tomat. Strö över mozzarella.
- Grädda i ugnen cirka 20 minuter.
- Servera med en grönsallad.
Fler recept inom Matlåda
Liknande recept som Svamplasagne
-
Cheddarpaj med broccoli och paprika
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Ugnsbakad falukorv med senapssås och tomatsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Frasig köttfärspaj
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Mozzarella- och tomatfylld kycklingfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Ciabatta med kyckling- och cashewröra
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Citrus- och kycklingsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lökpaj
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Italiensk tomat- och zucchinipaj
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Spenatlasagne
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Köttfärslimpa
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan