Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Lasagneplattor torkad

10.0 

styck

Champinjoner

450.0 

gram

Morot

2.0 

styck

Gul lök

1.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Olivolja

2.0 

msk

Vetemjöl

3.0 

msk

Mjölk

6.0 

dl

Parmesan

50.0 

gram

Tomater

4.0 

styck

Basilika

2.0 

kvistar

Mozzarella

125.0 

gram

Salt och svartpeppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 98

Kcal / portion: 558

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2230 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 4%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 569 gram)

Ingredienser

Visa:

Lasagneplattor torkad 10.0 styck 32%

Champinjoner 450.0 gram 5%

Morot 2.0 styck 3%

Gul lök 1.0 styck 2%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Olivolja 2.0 msk 10%

Vetemjöl 3.0 msk 4%

Mjölk 6.0 dl 16%

Parmesan 50.0 gram 8%

Tomater 4.0 styck 3%

Basilika 2.0 kvistar 0%

Mozzarella 125.0 gram 14%

Salt och svartpeppar 0%

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.

  2. Riv parmesa, mozzarella och morot. Skala och finhacka lök och vitlök. Kvarta svamp. Skiva tomat.

  3. Hetta upp olivolja i en tjockbottnad kastrull. Fräs lök och vitlök i utan att bränna. Tillsätt morot och svamp. Fräs tills svampen har svettat ut, cirka 10 minuter.

  4. Rör ner mjöl. Tillsätt mjölk och koka upp. Tillsätt parmesan. Koka tills stuvningen tjocknar, cirka 5 minuter. Salta och peppra.

  5. Varva lasagneplattor, stuvning, tomater och basilika i en ugnsfast form. Avsluta med tomat. Strö över mozzarella.

  6. Grädda i ugnen cirka 20 minuter.

  7. Servera med en grönsallad.

Fler recept inom Matlåda

Liknande recept som Svamplasagne