Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 141

Kcal / portion: 631

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2523 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 9%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Kycklingfilé med skinn 4.0 styck 38%
Gorgonzola } 200.0 gram 26%
Sojabönor burk Zeta } 500.0 gram 21%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Tomater 6.0 styck 4%
Olivolja 2.0 msk 9%
Balsamvinäger röd } 2.0 msk 2%
Basilika 1.0 kruka 0%
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skär ett snitt i kycklingfiléer. Fyll med gorgonzola. Salta och peppra. Lägg i en ugnsfast form. Häll lite vatten i botten på formen. Ställ in i ugnen 20-30 minuter.
- Spola av bönor i kallt vatten och låt rinna av. Skala och finhacka vitlök. Tärna tomat.
- Fräs utan att bränna vitlök i olivolja någon minut. Blanda ner tomat och bönor. Tillsätt vinäger och salt. Låt puttra på låg värme cirka 5 minuter.
- Strimla basilika grovt och blanda ner i bönorna.
Fler recept inom Matlåda
Liknande recept som Gorgonzolafylld kyckling
-
Cheddarpaj med broccoli och paprika
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Ugnsbakad falukorv med senapssås och tomatsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Frasig köttfärspaj
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Mozzarella- och tomatfylld kycklingfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Ciabatta med kyckling- och cashewröra
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Citrus- och kycklingsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lökpaj
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Italiensk tomat- och zucchinipaj
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Spenatlasagne
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Köttfärslimpa
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan