Köttfärssås med oliver (matlåda)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Köttfärssås med oliver (matlåda)

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Nötfärs

700.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Krossade tomater

300.0 

gram

Oliver gröna kärnfria

4.0 

dl

Olivolja till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Penne rigate

400.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 182

Kcal / portion: 876

GBR (GI) / port: 7

Recept: 3504 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 8%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 480 gram)

Ingredienser

Visa:

Nötfärs 700.0 gram 36%

Gul lök 1.0 styck 2%

Krossade tomater 300.0 gram 2%

Oliver gröna kärnfria 4.0 dl 13%

Olivolja till stekning 2.0 msk 6%

Salt och peppar 0%

 

Penne rigate 400.0 gram 41%

Tillagning (30 min )

  1. Skala och hacka lök. Grovhacka oliver.

  2. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs lök utan att bränna på medelvärme.

  3. Tillsätt nötfärs. Smula sönder färsen med en trägaffel. Stek tills all färs har fått färg.

  4. Tillsätt krossade tomater, salt och peppar. Småkoka cirka 8 minuter.

  5. Tillsätt oliver. Rör runt och låt koka ytterligare någon minut.

  6. Frys in i portionsstora bitar.

  7. Värm upp och servera med nykokt pasta.

Kockens kommentar

Till bilden använde vi svarta oliver men det blir bättre med gröna.

Fler recept inom Matlåda

Liknande recept som Köttfärssås med oliver (matlåda)