Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 182

Kcal / portion: 876

GBR (GI) / port: 7
Recept: 3504 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 8%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Nötfärs 700.0 gram 36%
Gul lök 1.0 styck 2%
Krossade tomater 300.0 gram 2%
Oliver gröna kärnfria 4.0 dl 13%
Olivolja till stekning 2.0 msk 6%
Penne rigate 400.0 gram 41%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skala och hacka lök. Grovhacka oliver.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs lök utan att bränna på medelvärme.
- Tillsätt nötfärs. Smula sönder färsen med en trägaffel. Stek tills all färs har fått färg.
- Tillsätt krossade tomater, salt och peppar. Småkoka cirka 8 minuter.
- Tillsätt oliver. Rör runt och låt koka ytterligare någon minut.
- Frys in i portionsstora bitar.
- Värm upp och servera med nykokt pasta.
Kockens kommentar
Till bilden använde vi svarta oliver men det blir bättre med gröna.
Fler recept inom Matlåda
Liknande recept som Köttfärssås med oliver (matlåda)
-
Cheddarpaj med broccoli och paprika
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Ugnsbakad falukorv med senapssås och tomatsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Frasig köttfärspaj
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Mozzarella- och tomatfylld kycklingfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Ciabatta med kyckling- och cashewröra
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Citrus- och kycklingsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lökpaj
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Italiensk tomat- och zucchinipaj
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Spenatlasagne
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Köttfärslimpa
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan