Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Nötfärs

600.0 

gram

Smördegsplattor fryst

4.0 

styck

Gul lök

0.5 

styck

Krossade tomater

400.0 

gram

Creme fraiche

1.0 

dl

Taco spicemix

1.0 

förp.

Tacosås - medium }

1.0 

msk

Jalapeno inlagd skivad

1.0 

msk

Hårdost riven

1.5 

dl

Salt och peppar

 

 

Matolja till stekning

2.0 

msk

Smör till stekning

2.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 250

Kcal / portion: 891

GBR (GI) / port: 3

Recept: 3566 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 18%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 356 gram)

Ingredienser

Visa:

Nötfärs 600.0 gram 31%

Smördegsplattor fryst 4.0 styck 35%

Gul lök 0.5 styck 1%

Krossade tomater 400.0 gram 3%

Creme fraiche 1.0 dl 9%

Taco spicemix 1.0 förp. 2%

Tacosås - medium } 1.0 msk 0%

Jalapeno inlagd skivad 1.0 msk 0%

Hårdost riven 1.5 dl 6%

Salt och peppar 0%

Matolja till stekning 2.0 msk 7%

Smör till stekning 2.0 msk 5%

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Smöra en ugnssäker form. Fyll form och kanter med smördeg. Picka degen med en gaffel. Ställ in i kylskåpet.

  2. Sätt ugnen på 225°C.

  3. Skala och hacka lök. Fräs löken glansig i lite matfett, i en kastrull på medelvärme utan att bränna, cirka 3 minuter.

  4. Bryn köttfärs i matfett i en panna på medelhög värme tills den fått färg. Finfördela färsen med en trägaffel e.d. Lägg över i kastrullen.

  5. Tillsätt tomater, tacokryddor och crème fraiche. Koka upp och låt koka utan lock i cirka 15 minuter, tills nästan all vätska försvunnit. Smaka av med salt och peppar. Rör om då och då.

  6. Ta ut formen ur kylskåpet och häll köttfärsröran i formen. Ringla över tacosås. Strö över jalapenos och ost.

  7. Grädda mitt i ugn i 20-25 minuter. Ta ut och låt kallna.

  8. Frys förslagsvis in portionsbitar i hårda fryståliga plastlådor. Förslut med lock eller plastpåse.

Fler recept inom Matlåda

Liknande recept som Tacopaj (matlåda)