Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 134

Kcal / portion: 191

GBR (GI) / port: 5
Recept: 766 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 1%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Rågkaka 4.0 styck 65%
Räkor med skal 400.0 gram 28%
Rödlök 1.0 st liten 7%
Fiskrom 60.0 gram 10%
Ger 1 smörgås/portion
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Skala räkorna och finhacka lök.
- Bred smör på brödet.
Dekorera med räkor och garnera med rödlök och rom. Smaksätt med svartpeppar. Servera.
Kockens kommentar
För den som önskar kan en klick majonnäs tillsättas.
Alternativ
Fler recept inom Meny Mårten Anka
Liknande recept som Räksmörgås på rågkaka (förrätt)
-
Räksmörgås på rågkaka (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ginanka med pinjenötter i honungssås
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ingefärs-och citrusgranité
Tid: 15 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef