Räksmörgås på rågkaka (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Räksmörgås på rågkaka (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rågkaka

4.0 

styck

Räkor med skal

400.0 

gram

Rödlök

1.0 

st liten

Fiskrom

60.0 

gram

Svartpeppar nymald

 

 

Bordssmör 75% fett

 

 

 

Ger 1 smörgås/portion

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 134

Kcal / portion: 191

GBR (GI) / port: 5

Recept: 766 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 1%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 143 gram)

Ingredienser

Visa:

Rågkaka 4.0 styck 65%

Räkor med skal 400.0 gram 28%

Rödlök 1.0 st liten 7%

Fiskrom 60.0 gram 10%

Svartpeppar nymald 0%

Bordssmör 75% fett 0%

 

Ger 1 smörgås/portion 

Tillagning (10 min )

  1. Skala räkorna och finhacka lök.

  2. Bred smör på brödet.
    Dekorera med räkor och garnera med rödlök och rom. Smaksätt med svartpeppar. Servera.

Kockens kommentar

För den som önskar kan en klick majonnäs tillsättas.

Alternativ

Hemlagad majonnäs

Fler recept inom Meny Mårten Anka

Liknande recept som Räksmörgås på rågkaka (förrätt)