Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 324

Kcal / portion: 985

GBR (GI) / port: 0
Recept: 3942 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 31%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Ankbröst med skinn 3.0 styck 90%
Gin 5.0 cl 3%
Sås:
Oxfond koncentrerad 1.5 msk 1%
Vatten 2.0 dl 0%
Honung 1.0 msk 2%
Pinjenötter 25.0 gram 4%
Maizena ljus 1.0 tsk 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Hasselbackspotatis: Tillaga enligt separat recept. Tidsåtgång cirka 1 tim.
- Anka: Salta och peppra ankbrösten.
Stek ankans fettsida på medelhög värme i panna utan matfett i cirka 10-15 min. - Sänk värmen något och vänd köttet.
Häll på gin (varning för fettstänk) och lägg på ett lock ett par minuter, så att köttet tar smak. Stek i 5-10 min. Innertemp. 63°C.
Ta ur köttet och låt vila 5-10 minuter. - Sås: Häll bort fettet ur pannan och tillsätt såsingredienserna. Låt småkoka i 3 min.
Kockens kommentar
Gin till ankan ger enbärssmak.
PASSAR TILL
Fler recept inom Meny Mårten Anka
Liknande recept som Ginanka med pinjenötter i honungssås
-
Räksmörgås på rågkaka (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ginanka med pinjenötter i honungssås
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ingefärs-och citrusgranité
Tid: 15 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef