Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 70
    
                Kcal / portion: 107
    
                GBR (GI) / port: 2
Recept: 427 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lag:
Strösocker 0.5 dl 45%
Torrt vitt vin 5.0 cl 8%
Vatten 0.5 dl 0%
Ingefära färsk 1.0 cm 2%
Blodgrapefrukt 1.0 styck 16%
Apelsin hel 1.0 styck 18%
Satsumas 1.0 styck 9%
Kock: Rent-a-Chef
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min + 1 tim )
- Sockerlag: Koka vatten, vin och socker tills sockret smält. Låt svalna.
 - Pressa juicen ur grapefrukt, apelsin och satsumas ner i en en vid, platt bunke.
Finriv ingefära och häll i bunken. - Blanda juice med sockerlag.
 - Ställ i frysen i 1 timme.
Rör om cirka var 7:e minut. - Lägg upp och servera genast.
Granité smälter fort. 
Fler recept inom Meny Mårten Anka
Liknande recept som Ingefärs-och citrusgranité
- 
                
                  
                
                Räksmörgås på rågkaka (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Ginanka med pinjenötter i honungssås
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Ingefärs-och citrusgranité
Tid: 15 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
 
              
              
                    