Ingefärs-och citrusgranité

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ingefärs-och citrusgranité

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lag:

 

Strösocker

0.5 

dl

Torrt vitt vin

5.0 

cl

Vatten

0.5 

dl

 

Ingefära färsk

1.0 

cm

Blodgrapefrukt

1.0 

styck

el. blodapelsin

 

 

Apelsin hel

1.0 

styck

Satsumas

1.0 

styck

el. klementin

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 70

Kcal / portion: 107

GBR (GI) / port: 2

Recept: 427 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 153 gram)

Ingredienser

Visa:
Lag:

Strösocker 0.5 dl 45%

Torrt vitt vin 5.0 cl 8%

Vatten 0.5 dl 0%

 

Ingefära färsk 1.0 cm 2%

Blodgrapefrukt 1.0 styck 16%

el. blodapelsin 0%

Apelsin hel 1.0 styck 18%

Satsumas 1.0 styck 9%

el. klementin 0%

Tillagning (15 min + 1 tim )

  1. Sockerlag: Koka vatten, vin och socker tills sockret smält. Låt svalna.

  2. Pressa juicen ur grapefrukt, apelsin och satsumas ner i en en vid, platt bunke.
    Finriv ingefära och häll i bunken.

  3. Blanda juice med sockerlag.

  4. Ställ i frysen i 1 timme.
    Rör om cirka var 7:e minut.

  5. Lägg upp och servera genast.
    Granité smälter fort.

Fler recept inom Meny Mårten Anka

Liknande recept som Ingefärs-och citrusgranité