Äggsallad med räkor, pumpa och avokado

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Äggsallad med räkor, pumpa och avokado

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Ägg

4.0 

styck

Räkor med skal

400.0 

gram

Pumpa fruktkött

300.0 

gram

Avokado

2.0 

styck

Blandsallat

50.0 

gram

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Olivolja

0.5 

dl

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 134

Kcal / portion: 349

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1394 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 10%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 259 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 4.0 styck 18%

Räkor med skal 400.0 gram 15%

Pumpa fruktkött 300.0 gram 6%

Avokado 2.0 styck 30%

Blandsallat 50.0 gram 0%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 2%

Olivolja 0.5 dl 27%

Salt och peppar 0%

Tillagning (20 min )

  1. Koka upp vatten och lägg i äggen i 6 min.
    Skölj av i kallt vatten. Skala dem.

  2. Skala räkor. Skölj sallat.
    Skala pumpa och skär i tärningar.

  3. Hetta upp olja i stekpanna och fräs pumpan 2-3 minuter utan att bränna. Salta, peppra.

  4. Skala avokado, halvera och ta bort kärnan.
    Häll lite citronjuice på avokadon för att den inte skall svartna.

  5. Lägg upp på fat sallat, avokado, pumpa och räkor. Halvera ägg och lägg på.
    Pressa över citronjuice. Vrid några varv med pepparkvarn över.

Fler recept inom Äggrätter

Liknande recept som Äggsallad med räkor, pumpa och avokado