Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 190

Kcal / portion: 194

GBR (GI) / port: 0
Recept: 775 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 15%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Ägg 4.0 styck 32%
Vispgrädde 1.0 dl 46%
Löjrom el. forellrom 100.0 gram 16%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skär/hugg av toppen på äggen. Spar skal.
Häll äggulan och vitan i en skål och blanda med vispgrädde. Salta och peppra lätt. - Värm smör i en kastrull på medelvärme.
Häll i äggsmeten och vispa lätt tills smeten har "stannat sig" (stelnat något).
OBS! Smeten skall forfarande vara lös. - Skeda tillbaka stanningen i äggskalen.
Toppa med en klick rom.
Kockens kommentar
Lyxvariant till påsk?
Fler recept inom Äggrätter
Liknande recept som Löjromsägg
-
Måla påskägg
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ägghalvor med romröra
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Ägghalvor med het mango- och räkröra
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Potatiskaka med romägg
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ägghalvor i fågelbo
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Devil eggs
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Löjromsägg
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ägghalvor med makrillsröra
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Äggsallad med räkor, pumpa och avokado
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Äggsallad med kimchi
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan