Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 211

Kcal / portion: 103

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1448 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 18%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Ägg 7.0 styck 30%
Makrillfilé varmrökt 200.0 gram 42%
Basilika 0.5 kruka 0%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 2%
Creme fraiche 1.0 dl 22%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Koka äggen i 6 minuter.
Skölj dem i kallt vatten och skala. - Dra av skinnet från markrillen. Dela köttet i små bitar med fingrarna. Lägg i en bunke.
- Finhacka basilika och lägg i bunken.
Pressa ner citronjuice.
Tillsätt crème fraiche och blanda.
Smaka av med salt och peppar. - Halvera äggen.
Lägg på markrillblandning.
Fler recept inom Äggrätter
Liknande recept som Ägghalvor med makrillsröra
-
Måla påskägg
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ägghalvor med romröra
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Ägghalvor med het mango- och räkröra
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Potatiskaka med romägg
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ägghalvor i fågelbo
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Devil eggs
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Löjromsägg
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ägghalvor med makrillsröra
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Äggsallad med räkor, pumpa och avokado
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Äggsallad med kimchi
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan