Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 123

Kcal / portion: 199

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1195 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 9%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Pumpa fruktkött 500.0 gram 11%
Grön sparris färsk 12.0 styck 5%
Olivolja 0.5 dl 31%
Matjessill 200.0 gram 53%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Skala och kärna ur pumpan.
Skär i små bitar. Skiva sillen.
Ansa sparris och skär i stora bitar. - Hetta upp olivolja i en stekpanna.
Stek pumpa och sparris tills pumpan mjuknat. Salta och peppra lätt.
Dra åt sidan och låt svalna.
Blanda med sill.
Fler recept inom Sillrätter
Liknande recept som Sillsallad med pumpa och sparris
-
Svenskt sillbord - checklista
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Inlagd sill
Tid: 20 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matjeröra i glas
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Klassisk gubbröra ¤
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matjessill med gräddfil & gräslök
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fräsch yoghurtsill
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tångsill
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pestosill
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Basilikasill
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kryddpepparsill med gräddfilsprimörer och citronvinaigrette
Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *