Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 402

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1608 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 9%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Fikon färska 8.0 styck 14%
Äpple rött, syrligt 2.0 styck 6%
Ingefära inlagd (gari) 15.0 gram 1%
Smör normalsaltat 50.0 gram 23%
Vaniljglass 0.5 liter 56%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Sätt ugnen på 200°C. Dela fikonen i båtar/klyftor. Kärna ur äpplen och tärna. Finhacka ingefära.
- Lägg fikon, äpple och ingefära i en ugnsfast form. Klicka över smör. Sätt in i ugnen i 12 minuter.
- Serveras varm med kall vaniljglass.
Fler recept inom Godsaker på julbordet
Liknande recept som Ingefärsbakade färska fikon med äpple och vaniljglass
-
Risgrynsgröt
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Pepparkaka med mögelost
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gräddiga mandelmusslor
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ris ā la Malta
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Rödvinskokta päron med kanel och lagerblad
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gotländsk saffranspannkaka
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Saffran- och citronpannacotta
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Inkokta päron med citron och svartpeppar
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Karamelliserad saffransgröt
Tid: 20 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Ju(v)lig tiramisu
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef