Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 352

Kcal / portion: 199

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2385 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 31%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Vispgrädde 4.0 dl 60%
Vit choklad 150.0 gram 37%
Basilika 0.5 kruka 0%
Lime färskpressad 1.0 styck 0%
Gelatinblad 2.5 styck 1%
Bär färska 2.0 dl 2%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min + 3 tim )
- Blötlägg gelatin. Riv skal från lime.
Bryt chokladen i bitar. - Koka upp grädde och dra av från plattan.
Tillsätt choklad och låt den smälta helt.
Tillsätt basilika, limeskal och limejuice.
Mixa med stavmixer. - Krama geletinbladen lätt för att pressa ur vatten. Lägg ner dem i gräddblandningen.
Rör om tills gelatinet löst sig. - Häll upp i små glas.
Ställ in i kylen i cirka 3 timmar. - Ta ut före servering och dekorera med bär.
Kockens kommentar
En pannacotta med vuxensmak, inte så söt och med en pikant smak av basilika. För en barnvänligare variant tas basilikan bort.
Fler recept inom Efterrätter
Liknande recept som Vit chokladpannacotta med basilika
-
Rabarberkompott / rabarberkräm
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Frusen rabarbertårta
Tid: 40 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Grillat fruktspett
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Marängsviss
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Jordgubbar med maräng och cointreaukräm
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Citruscylinder med grönpeppar och glass
Tid: 25 min (+ 1 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chokladdoppade jordgubbar ¤
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Raspberry Romanoff
Tid: 15 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mörk chokladpannacotta med jordgubbssalsa och passionerad sås
Tid: 40 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Sofia
-
Limepaj med passionerad fruktsås
Tid: 40 min (+ 6 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan