Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 149

Kcal / portion: 618

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2474 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 11%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Hälleflundra filé 600.0 gram 34%
Smör normalsaltat 2.0 msk 8%
Papaya färsk 250.0 gram 3%
Mango 1.0 styck 7%
Avokado 1.0 st stor 27%
Rödlök 1.0 styck 3%
Rucolasallat 25.0 gram 0%
Basilika 25.0 gram 0%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Olivolja 4.0 msk 18%
Havssalt 0%
Vitpeppar 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Börja med att koka linser om linspuré önskas. Se separat recept.
- Riv gult skal på citronen (spar till purén).
Skala och tärna papaya, avokado och mango i stora tärningar.
Skala och finhacka lök.
Bryt/riv rucola och basilika i bitar.
Blanda allt i en bunke. Pressa över saft från citronen och ringla över olivolja.
Salta. Blanda väl. - Mixa linspuré (se separat recept).
- Dela fisken i portionsbitar. Salta, peppra.
Bryn smör i en stekpanna och stek fisken cirka 4 minuter på var sida. - Lägg upp salladen på ett fat och lägg på fisken. Strö gärna lite furikakenötter över och dekorera gärna med ätbara penséer.
Kockens kommentar
Detta är Annes egen favoriträtt, komletterad med puylinspuré och garnderad med furikakekryddade cascewnötter (se separat recept).
PASSAR TILL
Fler recept inom Hälleflundra med papaya
Liknande recept som Hälleflundra på papaya- och avokadosallad med puypuré
-
Somrig rotfruktssallad (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hälleflundra på papaya- och avokadosallad med puypuré
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Limeparfait med vaniljrabarber
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan