Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 244

Kcal / portion: 250

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2497 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 17%
Kolhydrater: 19%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Äggula 4.0 styck 8%
Strösocker 1.0 dl 15%
Vispgrädde 4.0 dl 58%
Lime färskpressad 2.0 styck 1%
Rabarber späd primör 4.0 stjälkar 1%
Vitt vin (10%) 1.0 dl 3%
Vaniljstång 1.0 styck 0%
Kanelstång 5 cm 1.0 styck 0%
Hallonsaft (konc.) 1.0 dl 9%
Strösocker 2.0 msk 5%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min + 1 tim )
- Finriv grönt skal från limen.
- Vispa äggulor och socker luftigt.
Tillsätt limeskal och juice från limen. - Vispa tjock grädde i en ny bunke.
Vänd försiktigt ner grädden i äggsmeten.
Portionera ut smeten i portionsglas.
Ställ in i frysen i cirka 1 timme. - Ansa och skär rabarbern i bitar.
Dela vaniljstången på längden. - Lägg rabarbern i en kastrull.
Tillsätt vin, socker, kanel och vaniljstång.
Koka rabarbern mjuk, cirka 10 min. - Sila av vätskan och smaka av med socker och hallonsaft. Ställ in i kylskåp.
- Ta ut parfaiten 15 minuter före servering.
Häll på rabarbersåsen.
Fler recept inom Hälleflundra med papaya
Liknande recept som Limeparfait med vaniljrabarber
-
Somrig rotfruktssallad (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hälleflundra på papaya- och avokadosallad med puypuré
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Limeparfait med vaniljrabarber
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan