Somrig rotfruktssallad (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Somrig rotfruktssallad (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Morot

2.0 

styck

Palsternacka

1.0 

styck

Purjolök

1.0 

bit

Äpple utan skal

3.0 

styck

Kanel

2.0 

krm

Salt

1.0 

krm

Honung flytande

2.0 

tsk

Timjan färskhackad

2.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 59

Kcal / portion: 101

GBR (GI) / port: 2

Recept: 402 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 169 gram)

Ingredienser

Visa:

Morot 2.0 styck 19%

Palsternacka 1.0 styck 18%

Purjolök 1.0 bit 3%

Äpple utan skal 3.0 styck 47%

Kanel 2.0 krm 0%

Salt 1.0 krm 0%

Honung flytande 2.0 tsk 12%

Timjan färskhackad 2.0 msk 1%

Tillagning (15 min )

  1. Skär äpplena i klyftor och rensa dem från kärnor. Stek dem i smör på medelhög värme i någon minut så de får lite färg. Strö över kanel och lägg dem på ett fat.

  2. Skala och riv morötter och palsternacka. Skär purjolöken i skivor. Stek alltsammans i smör på medelhög värme i ca 2 min. Tag av stekpannan från plattan och häll över kanel, salt och honung.

  3. Fördela äppleklyftor och rotfruktsblandning på fyra tallrikar. Strö över färsk timjan. Servera.

MENYFÖRSLAG:

Förrätt: Rotfruktssallad

Huvudrätt: Mangokyckling

Efterrätt: Floating island

Fler recept inom Hälleflundra med papaya

Liknande recept som Somrig rotfruktssallad (förrätt)