Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 59

Kcal / portion: 101

GBR (GI) / port: 2
Recept: 402 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Morot 2.0 styck 19%
Palsternacka 1.0 styck 18%
Purjolök 1.0 bit 3%
Äpple utan skal 3.0 styck 47%
Kanel 2.0 krm 0%
Salt 1.0 krm 0%
Honung flytande 2.0 tsk 12%
Timjan färskhackad 2.0 msk 1%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skär äpplena i klyftor och rensa dem från kärnor. Stek dem i smör på medelhög värme i någon minut så de får lite färg. Strö över kanel och lägg dem på ett fat.
- Skala och riv morötter och palsternacka. Skär purjolöken i skivor. Stek alltsammans i smör på medelhög värme i ca 2 min. Tag av stekpannan från plattan och häll över kanel, salt och honung.
- Fördela äppleklyftor och rotfruktsblandning på fyra tallrikar. Strö över färsk timjan. Servera.
MENYFÖRSLAG:
Fler recept inom Hälleflundra med papaya
Liknande recept som Somrig rotfruktssallad (förrätt)
-
Somrig rotfruktssallad (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hälleflundra på papaya- och avokadosallad med puypuré
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Limeparfait med vaniljrabarber
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan