Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 125

Kcal / portion: 596

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2385 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 6%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Fläskfilé 600.0 gram 26%
Räkor skalade 200.0 gram 9%
Vit sparris konserv 1.0 burk 1%
Vetemjöl 1.0 msk 1%
Sås:
Smör normalsaltat 2.0 msk 8%
Vetemjöl 1.0 msk 1%
Vispgrädde 2.0 dl 30%
Ketchup 3.0 tsk 1%
Chilipepparsås 1.0 tsk 0%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 23%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Förbered: Sätt ugnen på 175°C.
Skär fläskfilén i lagom tjocka skivor. Blanda mjöl, salt, peppar på en tallrik.
Vänd köttet i mjölet. - Potatis: Skala och koka (el. råstek).
- Kött: Hetta upp matfett i en panna och stek köttet på medelhög värme i cirka 2 minuter på var sida.
Lägg i ugnssäker form och sätt in mitt i ugn i cirka 5 minuter. - Sparris: Värm upp i kastrull med vatten.
- Sås: Smält lite smör i en kastrull på medelvärme. Vispa i mjöl och tillsätt grädde, ketchup och chilisås. Låt det koka upp och tag sedan av kastrullen från plattan. Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Denna rätt är en billigare och enklare variant av den klassiska lyxrätten "Kalvfilé Oscar" som innehåller kalvfilé, hummer, tryffel, färsk vit sparris och choronsås.
ALTERNATIV
Fler recept inom Fläskfilé Oscar
Liknande recept som Fläskfilé Oscar
-
Laxsmörgås med kapris (förrätt)
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Frusen rabarbertårta
Tid: 40 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan