Frusen rabarbertårta

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Frusen rabarbertårta

Lägg till ingredienser

Bitar: 12

Tårtbotten:

 

Mandelmassa färdig

300.0 

gram

Ägg

3.0 

styck

Vetemjöl

2.0 

msk

Citronjuice

2.0 

tsk

Citronskal rivet

 

 

 

Fyllning:

 

Rabarber späd primör

3.0 

stjälkar

Strösocker

0.5 

dl

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Vispgrädde

4.0 

dl

Äggula

5.0 

styck

Äggvita

2.0 

styck

Florsocker

1.0 

dl

Matlagningsyoghurt

1.0 

dl

Marängtoppar

40.0 

styck

Vit choklad

50.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 300

Kcal / portion: 381

GBR (GI) / port: 2

Recept: 4578 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 19%

Kolhydrater: 26%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 127 gram)

Ingredienser

Visa:
Tårtbotten:

Mandelmassa färdig 300.0 gram 30%

Ägg 3.0 styck 4%

Vetemjöl 2.0 msk 1%

Citronjuice 2.0 tsk 0%

Citronskal rivet 0%

 

Fyllning:

Rabarber späd primör 3.0 stjälkar 0%

Strösocker 0.5 dl 4%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%

Vispgrädde 4.0 dl 31%

Äggula 5.0 styck 6%

Äggvita 2.0 styck 1%

Florsocker 1.0 dl 5%

Matlagningsyoghurt 1.0 dl 2%

Marängtoppar 40.0 styck 21%

Vit choklad 50.0 gram 6%

Tillagning (40 min + 5 tim )

  1. Tårtbotten: Sätt ugnen på 175 grader.
    Riv mandelmassan fint i en bunke.
    Riv citronskal (endast gult kött, ej vitt).
    Rör ner ett ägg i taget.
    Tillsätt vetemjöl, citronskal och citronjuice.

    Smöra en kakform med löstagbar botten (24 cm bred). Häll i smeten och baka i ugn cirka 20 minuter. Ta ut och låt kallna.

  2. Fyllning: Skala rabarber och skär i bitar.
    Koka rabarber, strösocker och citronsaft i cirka 5 min tills rabarbern mjuknat.

  3. Vispa grädden lätt och ställ i kylskåp.
    Vispa äggulor och florsocker till fluffigt skum.
    Vispa äggvitorna till hårt skum i en ny skål.
    Vänd ner grädde, äggvita, yoghurt, rabarber­moset och sist marängerna i äggskummet. Häll upp smeten i kakformen. Frys tårtan i 5 tim.

  4. Ta ut tårtan. Garnera med riven choklad.

Kockens kommentar

Koka rabarber i rostfri kastrull, ej i aluminium­kastrull. Visserligen får man en ren kastrull, men också aluminium i maten pga att rabarber innehåller oxalsyra som frigör aluminium.

Fler recept inom Fläskfilé Oscar

Liknande recept som Frusen rabarbertårta