Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 144

Kcal / portion: 628

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2512 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 10%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lammracks skivad 1.0 kilo 34%
Marinad:
Olivolja 0.5 dl 15%
Tamarisoja } 1.0 dl 3%
Havssalt 1.0 tsk 0%
Chilifrukt färsk 1.0 styck 0%
Rosmarin torkad 1.0 tsk 0%
Timjan torkad 1.0 tsk 0%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Tillbehör:
Polkabeta 4.0 styck 7%
Rödbeta 2.0 styck 4%
Rucolasallat 100.0 gram 1%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Salt 1.0 tsk 0%
Olivolja 2.0 msk 9%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 15 min )
- Marinad: Ansa och finhacka chilifrukten.
Blanda alla ingredienserna inkl. pressad citronjuice. Lägg racksen i en bunke och häll över såsen. Marinera i rumstemperatur i cirka 20 minuter. - Tillbehör: Sätt ugnen på 200°C.
Skala och tärna betorna.
Lägg över i ugnssäker form.
Häll på lite olivolja och salta.
Sätt in i ugnen i 40 minuter. - Lammracks: Ta racksen ur marinaden.
Hetta upp en grillpanna på högsta värme och grilla hastigt till fin yta på båda sidorna. Lägg över i ugnssäker form.
Slå på marinaden. Sänk ugnsvärmen till 150°C och sätt in i 15 minuter. - Ta ut betorna ur ugnen och blanda dem med rucola och pressad citronjuice.
Kockens kommentar
I brist på polkabetor används rödbetor. I brist på tamarisoja används annan japansk soja.
Fler recept inom Lammracks
Liknande recept som Tamarimarinerade lammracks med ugnsbakade betor
-
Böcklingmousse med gräslökssås i tomat (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
-
Tamarimarinerade lammracks med ugnsbakade betor
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fårost med dadelhonung (plockmat)
Tid: 7 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan