Tamarimarinerade lammracks med ugnsbakade betor

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Tamarimarinerade lammracks med ugnsbakade betor

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lammracks skivad

1.0 

kilo

 

Marinad:

 

Olivolja

0.5 

dl

Tamarisoja }

1.0 

dl

Havssalt

1.0 

tsk

Chilifrukt färsk

1.0 

styck

Rosmarin torkad

1.0 

tsk

Timjan torkad

1.0 

tsk

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

 

Tillbehör:

 

Polkabeta

4.0 

styck

Rödbeta

2.0 

styck

Rucolasallat

100.0 

gram

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Salt

1.0 

tsk

Olivolja

2.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Reserve du Vieux Noir Malbec

Kryddigt rött vin
Pris: 69 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 144

Kcal / portion: 628

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2512 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 10%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 436 gram)

Ingredienser

Visa:

Lammracks skivad 1.0 kilo 34%

 

Marinad:

Olivolja 0.5 dl 15%

Tamarisoja } 1.0 dl 3%

Havssalt 1.0 tsk 0%

Chilifrukt färsk 1.0 styck 0%

Rosmarin torkad 1.0 tsk 0%

Timjan torkad 1.0 tsk 0%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%

 

Tillbehör:

Polkabeta 4.0 styck 7%

Rödbeta 2.0 styck 4%

Rucolasallat 100.0 gram 1%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%

Salt 1.0 tsk 0%

Olivolja 2.0 msk 9%

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Marinad: Ansa och finhacka chilifrukten.
    Blanda alla ingredienserna inkl. pressad citronjuice. Lägg racksen i en bunke och häll över såsen. Marinera i rumstemperatur i cirka 20 minuter.

  2. Tillbehör: Sätt ugnen på 200°C.
    Skala och tärna betorna.
    Lägg över i ugnssäker form.
    Häll på lite olivolja och salta.
    Sätt in i ugnen i 40 minuter.

  3. Lammracks: Ta racksen ur marinaden.
    Hetta upp en grillpanna på högsta värme och grilla hastigt till fin yta på båda sidorna. Lägg över i ugnssäker form.

    Slå på marinaden. Sänk ugnsvärmen till 150°C och sätt in i 15 minuter.

  4. Ta ut betorna ur ugnen och blanda dem med rucola och pressad citronjuice.

Kockens kommentar

I brist på polkabetor används rödbetor. I brist på tamarisoja används annan japansk soja.

Fler recept inom Lammracks

Liknande recept som Tamarimarinerade lammracks med ugnsbakade betor