Basilikamarinerade vinbär (tillbehör)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Basilikamarinerade vinbär (tillbehör)

Lägg till ingredienser

Antal deciliter: 8

Röda vinbär

400.0 

gram

Olivolja

0.5 

dl

Agavesirap

1.0 

msk

Basilika

40.0 

gram

Salt

1.0 

krm

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 80

GBR (GI) / port: 1

Recept: 643 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 9%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 62 gram)

Ingredienser

Visa:

Röda vinbär 400.0 gram 30%

Olivolja 0.5 dl 58%

Agavesirap 1.0 msk 10%

Basilika 40.0 gram 2%

Salt 1.0 krm 0%

Tillagning (10 min + 2 tim )

  1. Rensa bären och lägg i en skål. Häll över olivolja och agavesirap.
  2. Finhacka basilika och blanda med bären. Strö över lite salt.
  3. Låt stå i cirka 2 timmar.

Kockens kommentar

I brist på agavesirap kan man använda honung. Bären passar till allehanda fisk- och kötträtter, på liknande sätt som lingonsylt.

Fler recept inom Sylt ¤

Liknande recept som Basilikamarinerade vinbär (tillbehör)