Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 80

GBR (GI) / port: 1
Recept: 643 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 9%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Röda vinbär 400.0 gram 30%
Olivolja 0.5 dl 58%
Agavesirap 1.0 msk 10%
Basilika 40.0 gram 2%
Salt 1.0 krm 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min + 2 tim )
- Rensa bären och lägg i en skål. Häll över olivolja och agavesirap.
- Finhacka basilika och blanda med bären. Strö över lite salt.
- Låt stå i cirka 2 timmar.
Kockens kommentar
I brist på agavesirap kan man använda honung. Bären passar till allehanda fisk- och kötträtter, på liknande sätt som lingonsylt.
Fler recept inom Sylt ¤
Liknande recept som Basilikamarinerade vinbär (tillbehör)
-
Grundrecept sylt av blöta bär - Hallonsylt, jordgubbssylt, björnbärssylt m.fl.
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Grundrecept sylt av fasta bär - Blåbärssylt, krusbärssylt, vinbärssylt m.fl.
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Kokt lingonsylt
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rårörda lingon, krösamos
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Drottningsylt med en touch av lime
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Hallon- och vinbärssylt
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Björnbärssylt
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Tranbärssylt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Rårörda tranbär
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Cranberry sauce, tranbärssylt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan