Kalvdans (efterrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kalvdans (efterrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Ägg

2.0 

styck

Mjölk

7.0 

dl

Skummjölkspulver

2.2 

dl

Strösocker

2.0 

msk

Kanel mald

0.5 

tsk

Hallon färska

1.0 

liter

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 95

Kcal / portion: 315

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1260 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 3%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 332 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 2.0 styck 10%

Mjölk 7.0 dl 33%

Skummjölkspulver 2.2 dl 33%

Strösocker 2.0 msk 9%

Kanel mald 0.5 tsk 0%

Hallon färska 1.0 liter 13%

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 150°C. Vispa ägg med lite mjölk. Tillsätt mjölkpulver och resten av mjölken. Vispa ner socker och kanel.

  2. Smöra en form väl. Grädda i vattenbad i ugn cirka 2 timmar. (Sätt formen i ett större kärl med vatten).

  3. Serveras ljum eller kall med socker, sylt, eller bär.

Kockens kommentar

Kalvdans görs eg. på råmjölk (den mjölk man får när kalven är nyfödd). Denna mjölk är mycket proteinrik och måste spädas med vanlig mjölk. Ostkakans dag firas den 14 november. Ostkaka kommer ursprungligen från Småland.

Fler recept inom Godsaker på julbordet

Liknande recept som Kalvdans (efterrätt)