Spindeltårta med sockerkaksbotten

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Spindeltårta med sockerkaksbotten

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 8

Sockerkaksbotten

3.0 

skivor

Choklad hackad

175.0 

gram

Banan

4.0 

styck

Grädde

6.0 

dl

Strösocker

2.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 297

Kcal / portion: 652

GBR (GI) / port: 8

Recept: 5217 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 17%

Kolhydrater: 32%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 219 gram)

Ingredienser

Visa:

Sockerkaksbotten 3.0 skivor 34%

Choklad hackad 175.0 gram 19%

Banan 4.0 styck 8%

Grädde 6.0 dl 41%

Strösocker 2.0 msk 2%

Tillagning (30 min )

  1. Koka upp vatten i en liten kastrull.
    Lägg en tallrik över och smält lite av chokladen i skålen.

  2. Grovriv resten av chokladen.
    Vispa grädde fast med lite socker.
    Skiva bananer.

  3. Lägg ut en sockerkaksskiva på tårtfat.
    Bred på ett lager vispgrädde.
    Lägg på skivade bananer.
    Strö över riven choklad.
    Täck med ett tunt lager grädde.
    Lägg på sockerkaksskiva och gör likadant.
    Lägg på den sista sockerkaksskivan.
    Klä in tårtan med grädde.
    Använd en stekspade.
    Torka av tårtfatskanten.

  4. Häll smält choklad i en plastpåse.
    Klipp ett pyttelitet hål i en kanten.
    Spritsa ett spindelnät över tårtan.

Kockens kommentar

Sockerkaksbotten = 24 cm i diameter. Som alternativ kan man strö över lite riven blockchoklad. Bananerna kan mosas och bres på som smet. Socker kan utelämnas i grädden. För marängspindlar se separat recept.

PASSAR TILL

Marängspindlar

Hemlagad sockerkaksbotten

Fler recept inom Halloweengodis

Liknande recept som Spindeltårta med sockerkaksbotten