Äppelpaj med smulpajsdeg

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Äppelpaj med smulpajsdeg

Lägg till ingredienser

Portionsbitar: 8

Deg smulpaj:

 

Vetemjöl

1.5 

dl

Havregryn

1.5 

dl

Strösocker

2.0 

msk

Smör el. margarin

100.0 

gram

Pajform (22-25 cm) >

 

 

 

Fyllning:

 

Äpple syrligt

4.0 

styck

Strösocker

2.0 

msk

Kanel mald

0.5 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 228

Kcal / portion: 204

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1633 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 12%

Kolhydrater: 27%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 90 gram)

Ingredienser

Visa:
Deg smulpaj:

Vetemjöl 1.5 dl 19%

Havregryn 1.5 dl 12%

Strösocker 2.0 msk 7%

Smör el. margarin 100.0 gram 45%

Pajform (22-25 cm) > %

 

Fyllning:

Äpple syrligt 4.0 styck 11%

Strösocker 2.0 msk 7%

Kanel mald 0.5 msk 0%

Tillagning (45 min )

  1. Smuldeg: Smält matfett i en kastrull.
    Rör ner socker, vetemjöl och havregryn i en bunke och blanda väl.

  2. Paj: Sätt ugnen på 225°C.

    Skala (ej nödvändigt), kärna ur och skär äpplen i klyftor. Fyll botten på en ugnssäker form med äppelklyftorna.
    Strö över socker och kanel.
    Strö smuldegen över.

  3. Grädda mitt i ugn i cirka 15-20 minuter, tills smuldegen fått fin färg.

Kockens kommentar

Kanel kan bytas ut mot citronskal eller citronjuice. Potatismjöl behövs inte om pajen fylls med äpplen. Potatismjöl gör att bär inte saftar sig så mycket. Ju lösare, saftigare bär desto mer potatismjöl.

PASSAR TILL

Vaniljsås

Jfr: Smulpaj - grundrecept

Alt: Smulpaj med rabarber

Alt: Smulpaj med bär

Fler recept inom Efterrätter

Liknande recept som Äppelpaj med smulpajsdeg