Friluftsplättar utan mjölk och ägg

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Friluftsplättar utan mjölk och ägg

Lägg till ingredienser

Antal plättar: 20

Vetemjöl

2.0 

dl

Grahamsmjöl

2.0 

dl

Sojamjöl

1.2 

dl

Salt (havssalt)

0.5 

tsk

Torrmjölk

 

 

Vatten

8.0 

dl

Smör el. margarin

2.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Om pannkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 59

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1186 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 5%

Kolhydrater: 21%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 39 gram)

Ingredienser

Visa:

Vetemjöl 2.0 dl 36%

Grahamsmjöl 2.0 dl 33%

Sojamjöl 1.2 dl 14%

Salt (havssalt) 0.5 tsk 0%

Torrmjölk 0%

Vatten 8.0 dl 0%

Smör el. margarin 2.0 msk 17%

 

Kockskolan:

Om pannkakor > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Blanda de torra ingredienserna mjöl, torrmjölk (mängd enligt anvisning på förpackning motsvarnde vattnet) och salt. Packa i plastpåsar i lagom dagsportioner. Skriv på påsen behov mängd vatten.
  2. Tillagning: Blanda pulvret med vatten. Smält matfett i panna och rör ner i smeten (=pannan blir infettad, därefter behövs inte mer fett i pannan).
  3. Det är lite svårt att få pannkakor utan ägg att hålla ihop. Grädda små pannkakor. Stek på medelhög värme. Häll ett tunt lager smet i pannan. Vicka på pannan så att smeten rinner ut.
  4. Vänd pannkakan då ytan stelnat. Stek ett par minuter på andra sidan.

Kockens kommentar

Fler recept inom Pannkakor, plättar

Liknande recept som Friluftsplättar utan mjölk och ägg