Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 157

Kcal / portion: 622

GBR (GI) / port: 12
Recept: 2488 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 6%
Kolhydrater: 22%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Potatis kokt 400.0 gram 13%
Mjölk 5.0 dl 12%
Ägg 2.0 styck 5%
Vetemjöl 2.0 dl 17%
Salt 1.0 tsk 0%
Matfett till stekning 2.0 msk 8%
Tillbehör:
Stekfläsk som knapersteks} 200.0 gram 14%
Lingonsylt rårörda konserv 4.0 dl 27%
Kockskolan:
Så pannsteks rotfrukter > Äts ej
Om potatispannkakor > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Skala och skär potatis i bitar och koka på medelvärme i cirka 10 minuter.
- Mosa potatisen och blanda med övriga ingredienser. Mixa till en jämn tjock smet.
- Hetta upp matfett i en panna på medelhög värme. Klicka ner smet i pannan. Stek tills de är gyllenbrun. Vänd. Salta lätt.
- Stek samtidigt fläsk i separat panna utan fett på medelhög värme tills knaprigt.
- Serveras plättarna varma med fläsk och lingon, helst rårörda.
Kockens kommentar
Potatisplättar är ett utmärkt sätt att bli av med överbliven kokt potatis. Läs mer > Om potatispannkakor.
Näringsberäkning: Fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel "Stekfläsk som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.
Alternativ
Fler recept inom Rårakor, raggmunk
Liknande recept som Potatisplättar av kokt potatis med fläsk och lingon
-
Rårakor med fläsk och lingon
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pommes de terre crêpes, fransk råraka
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rårakor med kryddig korv och gurkyoghurt
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Raggmunk med lingon och fläsk
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Potatisplättar av kokt potatis med fläsk och lingon
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan