Pommes de terre crêpes, fransk råraka

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Pommes de terre crêpes, fransk råraka

Lägg till ingredienser

Antal rakor: 4

Potatis

1.0 

kilo

Gul lök

1.0 

st stor

Ägg

2.0 

styck

Matfett till stekning

4.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Rotfrukter

600.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Om potatispannkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 93

Kcal / portion: 322

GBR (GI) / port: 10

Recept: 1288 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 2%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 347 gram)

Ingredienser

Visa:

Potatis 1.0 kilo 52%

Gul lök 1.0 st stor 5%

Ägg 2.0 styck 10%

Matfett till stekning 4.0 msk 31%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Rotfrukter 600.0 gram 14%

 

Kockskolan:

Om potatispannkakor > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Skala potatis och lök och riv det fint. Lägg över i såll och pressa ut vätskan.
  2. Blanda med ägg. (Kan blandas i matberedare för finare konsistens).
  3. Hetta upp matfett i stekpanna på hög värme. Häll i en skopa smet och platta ut till en tunn raka. Stek till fin yta och vänd rakan. Salta.
  4. Tärna rotfrukter. Servera dem råa eller lätt stekta till rakorna.

Kockens kommentar

En fransk pommes de terre crêpes (potatispannkaka) innehåller som regel råriven potatis och lök, blandat med ägg. Även annat kan ingå t.ex. mjöl och hackad persilja. En svensk råraka tillreds som regel av endast råriven potatis.

Alternativ

Raggmunk

Rårakor

Fler recept inom Rårakor, raggmunk

Liknande recept som Pommes de terre crêpes, fransk råraka