Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Pommes de terre crêpes, fransk råraka
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 93
Kcal / portion: 322
GBR (GI) / port: 10
Recept: 1288 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 2%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Potatis 1.0 kilo 52%
Gul lök 1.0 st stor 5%
Ägg 2.0 styck 10%
Matfett till stekning 4.0 msk 31%
Tillbehör:
Rotfrukter 600.0 gram 14%
Kockskolan:
Om potatispannkakor > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Skala potatis och lök och riv det fint. Lägg över i såll och pressa ut vätskan.
- Blanda med ägg. (Kan blandas i matberedare för finare konsistens).
- Hetta upp matfett i stekpanna på hög värme. Häll i en skopa smet och platta ut till en tunn raka. Stek till fin yta och vänd rakan. Salta.
- Tärna rotfrukter. Servera dem råa eller lätt stekta till rakorna.
Kockens kommentar
En fransk pommes de terre crêpes (potatispannkaka) innehåller som regel råriven potatis och lök, blandat med ägg. Även annat kan ingå t.ex. mjöl och hackad persilja. En svensk råraka tillreds som regel av endast råriven potatis.
Alternativ
Fler recept inom Rårakor, raggmunk
Liknande recept som Pommes de terre crêpes, fransk råraka
-
Rårakor med fläsk och lingon
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pommes de terre crêpes, fransk råraka
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rårakor med kryddig korv och gurkyoghurt
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Raggmunk med lingon och fläsk
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Potatisplättar av kokt potatis med fläsk och lingon
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan