Rårakor med kryddig korv och gurkyoghurt

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rårakor med kryddig korv och gurkyoghurt

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Potatis mjölig sort

0.6 

kilo

Smör till stekning

4.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Stark matkorv (t.ex. chorizo)

4.0 

styck

 

Matlagningsyoghurt

3.0 

dl

Gurka

0.5 

styck

Olivolja

1.0 

msk

Kummin krossad

1.0 

tsk

 

Rucolasallat

1.0 

förp.

Flingsalt

 

 

Olivolja

 

 

 

Kockskolan:

 

Så råsteks potatis >

 

 

Om potatispannkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 224

Kcal / portion: 783

GBR (GI) / port: 4

Recept: 3130 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 17%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 350 gram)

Ingredienser

Visa:

Potatis mjölig sort 0.6 kilo 13%

Smör till stekning 4.0 msk 12%

Salt och peppar 0%

 

Stark matkorv (t.ex. chorizo) 4.0 styck 58%

 

Matlagningsyoghurt 3.0 dl 11%

Gurka 0.5 styck 1%

Olivolja 1.0 msk 4%

Kummin krossad 1.0 tsk 0%

 

Rucolasallat 1.0 förp. 1%

Flingsalt 0%

Olivolja 0%

 

Kockskolan:

Så råsteks potatis > Äts ej

Om potatispannkakor > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala potatisar. Riv grovt på ett rivjärn. Pressa ur så mycket vätska som möjligt.
  3. Lägg generöst med fett i en het stekpanna. Lägg i ett tunt lager potatis. Pressa hårt med hjälp av stekspade. Vänd med hjälp av en tallrik när den fått färg. Krydda med salt och peppar.
  4. Snitta korvar. Lägg i ugnsfast form. Sätt in i ugnen cirka 10 minuter.
  5. Riv gurka grovt. Pressa ur vätskan. Blanda med kummin, olja och yoghurt.
  6. Lägg ruccolan i en bunke. Häll i några droppar olja och flingsalt.
  7. Servera en stor råraka med korven, yoghurten och ruccola.

Fler recept inom Rårakor, raggmunk

Liknande recept som Rårakor med kryddig korv och gurkyoghurt