Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 224

Kcal / portion: 783

GBR (GI) / port: 4
Recept: 3130 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 17%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Potatis mjölig sort 0.6 kilo 13%
Smör till stekning 4.0 msk 12%
Stark matkorv (t.ex. chorizo) 4.0 styck 58%
Matlagningsyoghurt 3.0 dl 11%
Gurka 0.5 styck 1%
Olivolja 1.0 msk 4%
Kummin krossad 1.0 tsk 0%
Rucolasallat 1.0 förp. 1%
Flingsalt 0%
Olivolja 0%
Kockskolan:
Så råsteks potatis > Äts ej
Om potatispannkakor > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skala potatisar. Riv grovt på ett rivjärn. Pressa ur så mycket vätska som möjligt.
- Lägg generöst med fett i en het stekpanna. Lägg i ett tunt lager potatis. Pressa hårt med hjälp av stekspade. Vänd med hjälp av en tallrik när den fått färg. Krydda med salt och peppar.
- Snitta korvar. Lägg i ugnsfast form. Sätt in i ugnen cirka 10 minuter.
- Riv gurka grovt. Pressa ur vätskan. Blanda med kummin, olja och yoghurt.
- Lägg ruccolan i en bunke. Häll i några droppar olja och flingsalt.
- Servera en stor råraka med korven, yoghurten och ruccola.
Fler recept inom Rårakor, raggmunk
Liknande recept som Rårakor med kryddig korv och gurkyoghurt
-
Rårakor med fläsk och lingon
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pommes de terre crêpes, fransk råraka
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rårakor med kryddig korv och gurkyoghurt
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Raggmunk med lingon och fläsk
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Potatisplättar av kokt potatis med fläsk och lingon
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan