Majsplättar med salsa, rucolasallad och parmesanost

Majsplättar med salsa, rucolasallad och parmesanost

Lägg till ingredienser

Antal plättar: 8

Vetemjöl

2.0 

dl

Bakpulver

1.0 

tsk

Canderel strö }

0.6 

dl

el. strösocker

 

 

Ägg

2.0 

styck

Minimjölk

1.2 

dl

Majskolv fryst

400.0 

gram

Paprika röd

1.0 

st liten

Vårlök

4.0 

styck

Basilika finhackad

2.0 

msk

Matolja (rapsolja)

 

 

 

Salsa:

 

Tomater

2.0 

styck

Basilika finhackad

1.0 

msk

Rödlök

1.0 

st liten

Canderel strö }

0.6 

dl

el. strösocker

 

 

Balsamvinäger röd }

1.0 

msk

Kapris hackad

1.0 

msk

Rucolasallat

50.0 

gram

Parmesan

30.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Om pannkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 108

Kcal / portion: 147

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1178 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 2%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 137 gram)

Ingredienser

Visa:

Vetemjöl 2.0 dl 36%

Bakpulver 1.0 tsk 1%

Canderel strö } 0.6 dl 2%

el. strösocker 0%

Ägg 2.0 styck 11%

Minimjölk 1.2 dl 4%

Majskolv fryst 400.0 gram 21%

Paprika röd 1.0 st liten 2%

Vårlök 4.0 styck 2%

Basilika finhackad 2.0 msk 0%

Matolja (rapsolja) %

 

Salsa:

Tomater 2.0 styck 3%

Basilika finhackad 1.0 msk 0%

Rödlök 1.0 st liten 4%

Canderel strö } 0.6 dl 2%

el. strösocker 0%

Balsamvinäger röd } 1.0 msk 2%

Kapris hackad 1.0 msk 0%

Rucolasallat 50.0 gram 1%

Parmesan 30.0 gram 9%

 

Kockskolan:

Om pannkakor > Äts ej

Skapat av: Canderel

Tillagning (40 min )

  1. Ansa och hacka paprika och basilika. Tärna tomater. Hacka kapris. Skala och finhacka rödlök. Skiva vårlök. Skiva parmesan. Häll bort majsspad.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och Canderel (eller socker) i en stor bunke. Vispa ihop ägg och mjölk. Vispa ner lite i taget i mjölblandningen till en slät smet. Vänd ner majskorn, paprika, vårlök och basilika.
  3. Hetta upp lite olja i en stekpanna på medel­värme. Häll ut klickar på ca 2 msk vardera i pannan och stek plättarna i 3 minuter på var sida till gyllene färg. Håll färdiga plättar varma.
  4. Salsa: Blanda i en skål tomat, basilika, lök, Canderel, balsamvinäger och kapris. Lägg salsa, sallad och rivost på plättarna.

Kockens kommentar

Stekta plättar kan frysas och sedan värmas t.ex. i microvågsugn. Canderel kan bytas ut mot samma mängd strösocker.

Fler recept inom Pannkakor, plättar

Liknande recept som Majsplättar med salsa, rucolasallad och parmesanost