Kryddyoghurtpannacotta

Kryddyoghurtpannacotta

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 10

Vispgrädde

1.5 

dl

Strösocker

0.7 

dl

Kanelstång 10 cm

1.0 

styck

Stjärnanis

0.3 

styck

Vaniljstång

0.5 

styck

Gelatinblad

2.0 

styck

Matlagningsyoghurt

3.0 

dl

 

Lag:

 

Lättglögg (röd)

3.0 

dl

Strösocker

3.0 

msk

Lingon

0.7 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 170

Kcal / portion: 161

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1606 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 9%

Kolhydrater: 20%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 94 gram)

Ingredienser

Visa:

Vispgrädde 1.5 dl 34%

Strösocker 0.7 dl 17%

Kanelstång 10 cm 1.0 styck Äts ej

Stjärnanis 0.3 styck Äts ej

Vaniljstång 0.5 styck 0%

Gelatinblad 2.0 styck 1%

Matlagningsyoghurt 3.0 dl 21%

 

Lag:

Lättglögg (röd) 3.0 dl 16%

Strösocker 3.0 msk 11%

Lingon 0.7 dl 1%

Kock: Markus Aujalay

Uppdragsgivare: Blossa

Tillagning (40 min + 4 tim )

  1. Skär vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i en kastrull. Tillsätt grädde, socker, kanelstång och stjärnanis.

  2. Koka upp och ta sedan av kastrullen från värmen. Låt dra i 5 minuter.

  3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Lyft upp gelatinet och låt det smälta i grädden. Sila blandningen.

  4. Rör ner matyoghurt. Häll upp i små glas. Ställ i kylskåp cirka 4 timmar.

  5. Koka glögg och socker i en kastrull cirka 20 minuter. Blanda i lingonen och låt lagen svalna.

  6. Fördela lingon på pannacottan i glasen. Häll på lite lag.

Kockens kommentar

Markus Aujalay utnämndes till Årets Kock i Sverige år 2004. Han har tagit fram ett antal spännande glöggtillbehör till BLOSSA glögg, varifrån detta recept hämtats.

Fler recept inom Godsaker på julbordet

Liknande recept som Kryddyoghurtpannacotta