
Kryddyoghurtpannacotta
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 170

Kcal / portion: 161

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1606 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 9%
Kolhydrater: 20%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Vispgrädde 1.5 dl 34%
Strösocker 0.7 dl 17%
Kanelstång 10 cm 1.0 styck Äts ej
Stjärnanis 0.3 styck Äts ej
Vaniljstång 0.5 styck 0%
Gelatinblad 2.0 styck 1%
Matlagningsyoghurt 3.0 dl 21%
Lag:
Lättglögg (röd) 3.0 dl 16%
Strösocker 3.0 msk 11%
Lingon 0.7 dl 1%
Kock: Markus Aujalay
Uppdragsgivare: Blossa
Tillagning (40 min + 4 tim )
- Skär vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i en kastrull. Tillsätt grädde, socker, kanelstång och stjärnanis.
- Koka upp och ta sedan av kastrullen från värmen. Låt dra i 5 minuter.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Lyft upp gelatinet och låt det smälta i grädden. Sila blandningen.
- Rör ner matyoghurt. Häll upp i små glas. Ställ i kylskåp cirka 4 timmar.
- Koka glögg och socker i en kastrull cirka 20 minuter. Blanda i lingonen och låt lagen svalna.
- Fördela lingon på pannacottan i glasen. Häll på lite lag.
Kockens kommentar
Markus Aujalay utnämndes till Årets Kock i Sverige år 2004. Han har tagit fram ett antal spännande glöggtillbehör till BLOSSA glögg, varifrån detta recept hämtats.
Fler recept inom Godsaker på julbordet
Liknande recept som Kryddyoghurtpannacotta
-
Risgrynsgröt
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Pepparkaka med mögelost
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gräddiga mandelmusslor
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ris ā la Malta
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Rödvinskokta päron med kanel och lagerblad
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gotländsk saffranspannkaka
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Saffran- och citronpannacotta
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Inkokta päron med citron och svartpeppar
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Karamelliserad saffransgröt
Tid: 20 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Ju(v)lig tiramisu
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef