Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 130

Kcal / portion: 896

GBR (GI) / port: 21
Recept: 3584 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 3%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Vildsvin grytbitar 800.0 gram 24%
Morot 1.0 st stor 1%
Gul lök 1.0 st stor 2%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 0%
Lagerblad 1.0 blad 0%
Grönsaksfond konc. 2.0 msk 2%
Vatten till gryta 5.0 dl Äts ej
Sås:
Getost (chèvre) 150.0 gram 14%
Grädde (matlagningsgrädde) 1.0 dl 4%
Kokspad från grytan 2.0 dl 0%
Kummin mald 1.0 tsk 0%
Babyspenat 10.0 blad 0%
Tillbehör:
Pasta torr 500.0 gram 50%
Läs om:
Parasiter i kött > Äts ej
Så skummar man > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (2 tim )
- Putsa köttet och skär i 2 cm tärningar. Skala morot och skär i halvtjocka skivor. Skala och skiva gul lök, riv vitlök.
- Blanchera: Lägg köttet i en kastrull och täck med vatten. Låt koka upp. Häll bort vattnet och tvätta köttet i rinnande vatten. Alternativt skumma av väl.
- Lägg tillbaka köttet i kastrull och täck med vatten. Tillsätt övriga ingredienser. Lägg på lock och låt småkoka cirka 1,5 timme tills köttet är mört. Salta och peppra.
- Tillaga pasta enligt förpackning.
- Sås: Skär getost i små bitar och blanda med grädde, buljong (från köttet) och kummin. Låt koka upp under omröring. Tillsätt spenatblad mot slutet.
- Ta upp köttet med hålslev och lägg i såsen.
Kockens kommentar
Hälsa: Vildsvin liksom annan fläskkött kan innehålla trikiner som kan ge en mycket obehaglig magsjukdom, trikinos (läs mer > Parasiter i kött). Kött som saluförs skall vara veterinärbesiktigat och fritt från trikiner. Är köttet inte besiktigat skall det hettas upp till minst 75ºC för att döda eventuella trikinerna.
Passar till
Fler recept inom Vildsvin
Liknande recept som Vildsvinsgryta
-
Vildsvinsstek
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Vildsvinsgryta
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan