Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 42

Kcal / portion: 162

GBR (GI) / port: 13
Recept: 1296 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 0%
Fett: 0%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Vattenmelon 1.0 styck 63%
Mousserat vin 1.0 flaska 37%
Kockskolan:
Om meloner > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning
- Skär ett hål som knappt passar till trattröret. Tryck ner tratten i hålet. Stor risk för att det läcker champagne om hålet inte passar tratten precis.
- Fyll på lite champagne då och då och låt det sakta sjunka ner i frukten. Det tar normalt flera dagar att fylla frukten, så var ute i god tid, gärna en vecka i förväg.
- När melonen är fylld, tryck ner champagnekorken i hålet.
- Skär upp frukten och servera.
Kockens kommentar
Man kan använda allehanda drycker att fylla melonen med. Väljs starksprit till exempel vodka, bör högst en halvflaska användas, för att inte spritsmaken skall dominera över fruktsmaken.
Fler recept inom Efterrätter
Liknande recept som Champagnemelon ¤
-
Rabarberkompott / rabarberkräm
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Frusen rabarbertårta
Tid: 40 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Grillat fruktspett
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Marängsviss
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Jordgubbar med maräng och cointreaukräm
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Citruscylinder med grönpeppar och glass
Tid: 25 min (+ 1 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chokladdoppade jordgubbar ¤
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Raspberry Romanoff
Tid: 15 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mörk chokladpannacotta med jordgubbssalsa och passionerad sås
Tid: 40 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Sofia
-
Limepaj med passionerad fruktsås
Tid: 40 min (+ 6 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan