Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 117

Kcal / portion: 370

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1479 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 9%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Jordgubbar färska 2.0 liter 27%
Vispgrädde 3.0 dl 73%
Basilika 4.0 kvistar 0%
Pudersocker 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (5 min )
- Skölj och snoppa jordgubbarna.
Ta av basilikabladen från stjälkarna.
Alternativ: finhacka basilikan. - Lägg upp i djupa tallrikar och häll på vispgrädde.
Tillsätt basilika och ströa pudersocker över.
Kockens kommentar
Kommentar: Barn är sällan förtjusta i basilika, men för vuxna ger det en extra piff till anrättningen. Om man så önskar kan man lättvispa grädden med lite socker tillsatt.
Fler recept inom Efterrätter
Liknande recept som Jordgubbar med vispgrädde och basilika
-
Rabarberkompott / rabarberkräm
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Frusen rabarbertårta
Tid: 40 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Grillat fruktspett
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Marängsviss
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Jordgubbar med maräng och cointreaukräm
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Citruscylinder med grönpeppar och glass
Tid: 25 min (+ 1 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chokladdoppade jordgubbar ¤
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Raspberry Romanoff
Tid: 15 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mörk chokladpannacotta med jordgubbssalsa och passionerad sås
Tid: 40 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Sofia
-
Limepaj med passionerad fruktsås
Tid: 40 min (+ 6 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan