Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Blomkål helt huvud

2.0 

huvuden

Gelatinblad

6.0 

styck

Äggvita

2.0 

styck

Vispgrädde

3.0 

dl

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

Rosmarin till garnering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 86

Kcal / portion: 429

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1718 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 7%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 499 gram)

Ingredienser

Visa:

Blomkål helt huvud 2.0 huvuden 22%

Gelatinblad 6.0 styck 2%

Äggvita 2.0 styck 2%

Vispgrädde 3.0 dl 63%

Smör normalsaltat 2.0 msk 11%

Salt och peppar 0%

Rosmarin till garnering %

Tillagning (45 min + 30 min )

  1. Koka blomkålshuvudena mjuka på medellåg värme i saltat vatten
    (tar ca 10 min).

  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Kör sedan blomkål, äggvita, vispgrädde, salt, peppar och gelatinsmeten i en matberedare tills det blir en jämn smet.

  3. Värm ugnen till 150 grader. Finfördela blomkålssmeten i 4 smörade portionsformar (ugnsfasta) under tiden som ugnen värms upp. Fyll en stor plåt med vatten och ställ portionsformarna däri och sätt in i ugnen. Grädda i en halvtimme.

  4. Låt patéformarna stå en halvtimme i kylen innan servering. Garnera med en kvist rosmarin till varje portion.

Fler recept inom Kalla tillbehör

Liknande recept som Blomkålspaté