Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 257

Kcal / portion: 1130

GBR (GI) / port: 6
Recept: 4520 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 16%
Kolhydrater: 24%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Kokosbotten:
Digestivekex choklad 6.0 styck 10%
Kokosflingor 1.0 dl 6%
Smör normalsaltat 75.0 gram 12%
Fyllning:
Gelatinblad 3.0 styck 0%
Lime färskpressad 2.0 styck 1%
Kesella naturell 250.0 gram 8%
Creme fraiche 1.5 dl 11%
Strösocker 1.5 dl 13%
Konjakstryffel:
Mörk choklad 100.0 gram 12%
Vispgrädde 0.5 dl 4%
Konjak/brandy 2.0 msk 1%
Vaniljsocker 2.0 tsk 1%
Smör normalsaltat 2.0 msk 4%
Mangosalsa:
Citronjuice 3.0 msk 0%
Mango 2.0 styck 7%
Vaniljstång 1.0 styck 0%
Smör normalsaltat 2.0 msk 4%
Vatten 0.5 dl 0%
Strösocker 0.5 dl 4%
Granatäpple 1.0 styck 1%
Tillbehör:
Jordgubbar färska 4.0 styck 0%
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 20 min )
- Sätt ugnen på 175 grader. Mixa kex, kokos och smält smör i en matberedare. Platta ut smulorna i en form med löstagbar kant och grädda i 10 minuter. Låt svalna.
- Blötlägg gelatinet i kallt vatten ca 10 min. Finriv skalet och pressa ur saften ur limefrukterna och vispa ihop med kesella, creme fraiche och socker.
- Krama ur gelatinbladen och smält dem i mikron. Blanda i gelatinet i fyllningen och bred den över den kalla kokosbottnen. Ställ i kylskåp i minst 30 min för att stelna.
- Koka upp grädden i en kastrull och tag från plattan. Låt chokladen smälta i grädden. Tillsätt konjak och smör. Rör massan till tryffel och låt den svalna något. Knäpp av kakformens löstagbara kant och bred tryffeln över cheesecaken.
- Skala och skär mangon i tärningar. Skrapa ur vaniljfrön och smörstek mango och vaniljfrön under omrörning på medelvärme i några minuter. Tillsätt vatten, citronjuice och socker. Tag av från plattan.
- Lägg upp cheesecake på tallrikar med mangosalsan vid sidan om. Dela ett granatäpple och sprid kärnorna över salsan. Dekorera med en jordgubbe på varje cheesecakebit. Servera.
Fler recept inom Efterrätter
Liknande recept som Cheesecake med limesmak
-
Rabarberkompott / rabarberkräm
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Frusen rabarbertårta
Tid: 40 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Grillat fruktspett
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Marängsviss
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Jordgubbar med maräng och cointreaukräm
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Citruscylinder med grönpeppar och glass
Tid: 25 min (+ 1 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chokladdoppade jordgubbar ¤
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Raspberry Romanoff
Tid: 15 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mörk chokladpannacotta med jordgubbssalsa och passionerad sås
Tid: 40 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Sofia
-
Limepaj med passionerad fruktsås
Tid: 40 min (+ 6 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan