Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 104

Kcal / portion: 417

GBR (GI) / port: 19
Recept: 1670 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 22%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Vatten 1.0 dl 0%
Strösocker 1.5 dl 34%
Druvsocker 2.0 msk 5%
Mango 5.0 styck 50%
Citronjuice 3.0 msk 1%
Cointreau 2.5 msk 7%
Gelatinblad 1.0 styck 0%
Tillbehör:
Passionsfrukt 2.0 styck 2%
Mörk choklad 0%
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Koka upp vattnet och rör ner strö- och druvsocker. Tag av från plattan.
- Skala och skiva mangofrukterna och mixa dem i en mixer/matberedare till en slät puré. Rör ner citronsaft och cointreau.
- Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 10 minuter. tag upp och krama ur vätskan. Lägg gelatinet i den varma sockerlagen.
- Rör ner purén i sockerlagen och kör blandningen i glassmaskin i 30-45 minuter till fast konstistens. Om glassmaskin inte finns att tillgå, ställ in sorbeten i frysen och ta ut den då och då för att röra om.
- Smält chokladen i vattenbad. Doppa jordgubbar i chokladen och lägg på bakplåtspapper. Spritsa smält choklad i dekorativa mönster på pappret.
Låt torka. - Servera sorbeten tillsammans med de
färska frukter och chokladdekorationerna.
Fler recept inom Efterrätter
Liknande recept som Mangosorbet
-
Rabarberkompott / rabarberkräm
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Frusen rabarbertårta
Tid: 40 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Grillat fruktspett
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Marängsviss
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Jordgubbar med maräng och cointreaukräm
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Citruscylinder med grönpeppar och glass
Tid: 25 min (+ 1 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chokladdoppade jordgubbar ¤
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Raspberry Romanoff
Tid: 15 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mörk chokladpannacotta med jordgubbssalsa och passionerad sås
Tid: 40 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Sofia
-
Limepaj med passionerad fruktsås
Tid: 40 min (+ 6 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan