Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Vatten

1.0 

dl

Strösocker

1.5 

dl

Druvsocker

2.0 

msk

Mango

5.0 

styck

Citronjuice

3.0 

msk

Cointreau

2.5 

msk

Gelatinblad

1.0 

styck

 

Tillbehör:

 

Passionsfrukt

2.0 

styck

Mörk choklad

 

 

Jordgubbar färska

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 104

Kcal / portion: 417

GBR (GI) / port: 19

Recept: 1670 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 22%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 400 gram)

Ingredienser

Visa:

Vatten 1.0 dl 0%

Strösocker 1.5 dl 34%

Druvsocker 2.0 msk 5%

Mango 5.0 styck 50%

Citronjuice 3.0 msk 1%

Cointreau 2.5 msk 7%

Gelatinblad 1.0 styck 0%

 

Tillbehör:

Passionsfrukt 2.0 styck 2%

Mörk choklad 0%

Jordgubbar färska 0%

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (1 tim )

  1. Koka upp vattnet och rör ner strö- och druvsocker. Tag av från plattan.

  2. Skala och skiva mangofrukterna och mixa dem i en mixer/matberedare till en slät puré. Rör ner citronsaft och cointreau.

  3. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 10 minuter. tag upp och krama ur vätskan. Lägg gelatinet i den varma sockerlagen.

  4. Rör ner purén i sockerlagen och kör blandningen i glassmaskin i 30-45 minuter till fast konstistens. Om glassmaskin inte finns att tillgå, ställ in sorbeten i frysen och ta ut den då och då för att röra om.

  5. Smält chokladen i vattenbad. Doppa jordgubbar i chokladen och lägg på bakplåtspapper. Spritsa smält choklad i dekorativa mönster på pappret.
    Låt torka.

  6. Servera sorbeten tillsammans med de
    färska frukter och chokladdekorationerna.

Fler recept inom Efterrätter

Liknande recept som Mangosorbet