Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Vatten

1.0 

dl

Strösocker

1.5 

dl

Druvsocker

2.0 

msk

Kiwi

12.0 

styck

Gelatinblad

1.0 

styck

 

Tillbehör:

 

Mörk choklad

 

 

Kiwi

2.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 91

Kcal / portion: 333

GBR (GI) / port: 12

Recept: 1332 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 19%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 364 gram)

Ingredienser

Visa:

Vatten 1.0 dl 0%

Strösocker 1.5 dl 43%

Druvsocker 2.0 msk 7%

Kiwi 12.0 styck 43%

Gelatinblad 1.0 styck 0%

 

Tillbehör:

Mörk choklad 0%

Kiwi 2.0 styck 7%

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (1 tim 10 min )

  1. Koka upp vattnet och rör ner strö- och druvsocker. Tag av från plattan.
    Skala och skiva kiwifrukterna, mixa dem i en mixer/matberedare till en slät puré.

  2. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 10 minuter. tag upp och krama ur vätskan. Lägg gelatinet i den varma sockerlagen.

  3. Rör ner purén i sockerlagen och kör blandningen i glassmaskin i 30-45 minuter till fast konstistens. Om glassmaskin inte finns att tillgå, ställ in sorbeten i frysen och ta ut den då och då för att röra om.

  4. Smält chokladen i vattenbad och ringla den på smörpapper i långa dekorativa trådar, precis som spaghetti. Låt den stelna.
    Skiva kiwifrukterna.

  5. Servera kiwisorbeten med chokladspaghettin och kiwiskivorna.

Fler recept inom Efterrätter

Liknande recept som Kiwisorbet