Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 260

Kcal / portion: 869

GBR (GI) / port: 4
Recept: 3477 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 21%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Smördegsplattor fryst 4.0 styck 36%
Vispgrädde 5.0 dl 52%
Strösocker 2.0 msk 3%
Jordgubbar färska 1.0 liter 6%
Florsocker 2.0 msk 3%
Vaniljstång 1.0 styck 0%
eller %
Vanillinsocker 2.0 tsk Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min + 30 min )
- Vispa grädde med socker och vaniljextrakt.
Sätt i frysen ca 1 timme, tills grädden blivit halvstel av kylan. Vänta 30 min. - Sätt varmluftsugn på 200ºC, eller ugn utan varmluft till 220ºC. Ugnen måste ha uppnått rätt temperatur före gräddning.
- Lägg smördegsplattorna på ugnsgaller.
Sätt in i ugnen ca 20 min, tills de blivit fluffiga och fått färg. - Rensa och skiva jordgubbarna.
Häll florsocker i en kopp och tillsätt några droppar vatten under omrörning, till en trögflytande sås. - Dela smördegsplattorna på längden.
Placera ett lager jordgubbar på plattans underdel. Täck med grädde och lägg på överdelen som ett lock.
Häll florsockersåsen över.
Kockens kommentar
Om vaniljstång i stället för extrakt:
Dela vaniljstången på längden och skrapa ut innanätet, som läggs i grädden.
Överbliven vanilstång kan förvaras i en strösockerskål för att ge smak.
Fler recept inom Efterrätter
Liknande recept som Royal surprise
-
Rabarberkompott / rabarberkräm
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Frusen rabarbertårta
Tid: 40 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Grillat fruktspett
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Marängsviss
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Jordgubbar med maräng och cointreaukräm
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Citruscylinder med grönpeppar och glass
Tid: 25 min (+ 1 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chokladdoppade jordgubbar ¤
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Raspberry Romanoff
Tid: 15 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mörk chokladpannacotta med jordgubbssalsa och passionerad sås
Tid: 40 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Sofia
-
Limepaj med passionerad fruktsås
Tid: 40 min (+ 6 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan