Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Smördegsplattor fryst

4.0 

styck

Vispgrädde

5.0 

dl

Strösocker

2.0 

msk

Jordgubbar färska

1.0 

liter

Florsocker

2.0 

msk

Vaniljstång

1.0 

styck

eller

 

 

Vanillinsocker

2.0 

tsk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 260

Kcal / portion: 869

GBR (GI) / port: 4

Recept: 3477 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 21%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 335 gram)

Ingredienser

Visa:

Smördegsplattor fryst 4.0 styck 36%

Vispgrädde 5.0 dl 52%

Strösocker 2.0 msk 3%

Jordgubbar färska 1.0 liter 6%

Florsocker 2.0 msk 3%

Vaniljstång 1.0 styck 0%

eller %

Vanillinsocker 2.0 tsk Äts ej

Tillagning (30 min + 30 min )

  1. Vispa grädde med socker och vaniljextrakt.
    Sätt i frysen ca 1 timme, tills grädden blivit halvstel av kylan. Vänta 30 min.

  2. Sätt varmluftsugn på 200ºC, eller ugn utan varmluft till 220ºC. Ugnen måste ha uppnått rätt temperatur före gräddning.

  3. Lägg smördegsplattorna på ugnsgaller. 
    Sätt in i ugnen ca 20 min, tills de blivit fluffiga och fått färg.

  4. Rensa och skiva jordgubbarna.
    Häll florsocker i en kopp och tillsätt några droppar vatten under omrörning, till en trögflytande sås.

  5. Dela smördegsplattorna på längden.
    Placera ett lager jordgubbar på plattans underdel. Täck med grädde och lägg på överdelen som ett lock.
    Häll florsockersåsen över.

Kockens kommentar

Om vaniljstång i stället för extrakt:
Dela vaniljstången på längden och skrapa ut innanätet, som läggs i grädden.

Överbliven vanilstång kan förvaras i en strösockerskål för att ge smak.

Fler recept inom Efterrätter

Liknande recept som Royal surprise