Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 275

Kcal / portion: 280

GBR (GI) / port: 8
Recept: 1119 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 11%
Kolhydrater: 32%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Tortilla 4.0 styck 67%
Chèvre 100.0 gram 31%
Ananas färsk 150.0 gram 3%
Chilisås het 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Sätt på utegrillen (ugnsgrillen).
- Grilla ananas ca 2 min på var sida, tills den fått färg. Skär den sedan i bitar.
- Grilla tortillabrödet högst 1/2 min på vardera sidan. De bräns fort och skall helst fortfarande vara lite mjuka. När brödet är vänt, lägg på en bit chèvre.
- Ta av brödet och lägg på ananasbitar.
Häll sedan på lite het chilisås.
Kockens kommentar
Denna rätt kan också passa som plockmat, då gärna uppskuren i mindre bitar. Tortilla är i Latin- och Mellanamerika ett tunt, runt majsbröd, men i Spanien avses omelett.
När vi på Menyse anger tortilla avser vi majsbröd.
Fler recept inom Efterrätter
Liknande recept som Grillad hot chèvretortilla
-
Rabarberkompott / rabarberkräm
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Frusen rabarbertårta
Tid: 40 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Grillat fruktspett
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Marängsviss
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Jordgubbar med maräng och cointreaukräm
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Citruscylinder med grönpeppar och glass
Tid: 25 min (+ 1 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chokladdoppade jordgubbar ¤
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Raspberry Romanoff
Tid: 15 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mörk chokladpannacotta med jordgubbssalsa och passionerad sås
Tid: 40 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Sofia
-
Limepaj med passionerad fruktsås
Tid: 40 min (+ 6 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan