Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 241

Kcal / portion: 846

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1692 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 19%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Inläggningssill 500.0 gram 62%
Marinad:
Vinäger 2.0 msk 1%
Matolja (rapsolja) 4.0 msk 28%
Tomatketchup 3.0 msk 3%
Tomatpuré konserv 1.0 msk 0%
Strösocker 1.0 msk 3%
Kryddpeppar hel 8.0 styck 0%
Sherry el. Madeira 2.0 msk 2%
Garneringsalternativ:
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min + 6 tim )
- Filéea sillen och tag av skinnet.
Skär filéerna i bitar och lägg
dem i en djup tallrik. - Blanda samman ingredienserna till marinaden. Häll den över sillen.
Strö finhackad lök över sillen.
Låt sillen ligga i marinaden över natten.
Servera gärna sillen med kokt potatis.
Fler recept inom Sillrätter
Liknande recept som Tomatmarinerad sill
-
Tångsill
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Basilikasill
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Svenskt sillbord - checklista
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fräsch yoghurtsill
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pestosill
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Strömmingslåda med fransk senap och tomatsås
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Matjesröra i glas
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sellerisill med wasabismak
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Smakrik sillsallad med tomater
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gubbröra
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan