Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 155

Kcal / portion: 2183

GBR (GI) / port: 18
Recept: 2183 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 7%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Inläggningssill 600.0 gram 57%
Ättikslag:
Vatten 3.0 dl 0%
Ättikssprit 1.0 dl 2%
Strösocker 2.0 dl 35%
Kryddpeppar hel 12.0 styck 0%
Lagerblad 2.0 blad 0%
Morot 1.0 styck 2%
Rödlök 1.0 styck 3%
Dill 1.0 knippe 1%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min + 6 tim )
- Skölj sillen. Skär i bitar. Hacka dill. Skala och tärna morötter. Skala och skiva lök.
- Blanda alla ingredienser till ättikslagen i en kastrull. Koka upp. Låt svalna. Häll sedan kall lag över fisken.
- Låt sillen ligga i lagen cirka 4-6 timmar.
Lagen skall täcka sillen. Fyll på med vatten.
Kockens kommentar
Sillen håller sig i sin lag upp till en vecka i kylskåp.
Att lägga in färsk sill själv är vanskligt. Har man för lite salt, syra e.d. vid inläggningar kan ett dödligt gift utvecklas. Läs mer: Matförgiftningar > Clostridium botulinum
Fler recept inom Sillrätter
Liknande recept som Inlagd löksill
-
Tångsill
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Basilikasill
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Svenskt sillbord - checklista
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fräsch yoghurtsill
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pestosill
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Strömmingslåda med fransk senap och tomatsås
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Matjesröra i glas
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sellerisill med wasabismak
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Smakrik sillsallad med tomater
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gubbröra
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan