Spansk varm choklad
Ingredienser
Mörk choklad 70% 200.0 gram
Standardmjölk (röd) 8.0 dl
Muscovadosocker 5.0 tsk
Alternativt:
Glass 5.0 kulor
Skapat av
Tina Nordström
Tillagning
- Smält choklad i hälften av mjölken. Vispa ner resten. Låt den bli varm men ej koka.
- Häll upp i muggar. Tillsätt socker efter behag. Toppa med riven muskot och ev. en slurk rom el. likör. Låt barnen under 25 år få en glasskula i.
Kockens kommentar
Choklad på spanskt vis med eller utan alkohol.Fler drinkrecept inom Varma chokladdrinkar
Liknande recept som Spansk varm choklad
-
After 8 chock
Detta är drinkvärldens svar på bakelse, enligt Katharina på The Catbar som skapat denna drink.
-
After Ski Shock
Kreativ nyskapelse av Katharina på The Cat Bar. En drink avsedd att njuta av, efter en arbetsam dag i skidbacken.
-
Mintchokladkaffe
En riktigt värmande och välsmakande eftermiddagskaffe!
-
Spansk varm choklad