
Varm choklad med apelsin, vanilj och daim
Värmer gott kalla vinterdagar
Ingredienser
Mjölk 8.0 dl
Mörk choklad 100.0 gram
Strösocker 1.0 msk
Vaniljstång 0.5 styck
Vispgrädde 2.0 dl
Skal av apelsin 1.0 styck
Daim konfekt } 1.0 bit
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning
- Hacka choklad. Vispa grädde lätt. Krossa daim eller använd daimkulor.
- Koka upp mjölk med vanilj och socker. Riv i apelsinskal. Rör ner chokladen tills den smälter. Fiska upp vaniljstången.
- Häll chokladmjölken i en kopp. Skeda över grädde. Strö över daim och drick.
Fler drinkrecept inom Ej klara drinkar
Liknande recept som Varm choklad med apelsin, vanilj och daim
-
Carabinieri
Denna klassiska "polisdrink" har tillretts på Söders Hjärta i Stockholm. Carabinieri = gendarm, dvs folk med vapen, vilket i Italien är detsamma som polisen.
-
Varm choklad med apelsin, vanilj och daim
Värmer gott kalla vinterdagar
-
Äppeldrink
-
French Pear Martini
-
New York New Year
-
Pepparrotsakvavit
-
Smoothie med banan, apelsin och gojibär
-
Grön energigivande supersmoothie
-
Hallon- och rabarberlemonad
Sötsyrlig sommardryck
-
The Famous Fire
1888 brann stora delar av Sundsvall ner i den kända Sundsvallsbranden, det har bartendern tagit fasta på när ha skapat sin sprakande rödoranga drink.