Varm choklad med apelsin, vanilj och daim

Varm choklad med apelsin, vanilj och daim

Värmer gott kalla vinterdagar

Lägg till ingredienser

Antal muggar: 4

Mjölk

8.0 

dl

Mörk choklad

100.0 

gram

Strösocker

1.0 

msk

Vaniljstång

0.5 

styck

Vispgrädde

2.0 

dl

Skal av apelsin

1.0 

styck

Daim konfekt }

1.0 

bit

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ingredienser

Mjölk 8.0 dl

Mörk choklad 100.0 gram

Strösocker 1.0 msk

Vaniljstång 0.5 styck

Vispgrädde 2.0 dl

Skal av apelsin 1.0 styck

Daim konfekt } 1.0 bit

Bild saknas
Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning

  1. Hacka choklad. Vispa grädde lätt. Krossa daim eller använd daimkulor.

  2. Koka upp mjölk med vanilj och socker. Riv i apelsinskal. Rör ner chokladen tills den smälter. Fiska upp vaniljstången.

  3. Häll chokladmjölken i en kopp. Skeda över grädde. Strö över daim och drick.

Fler drinkrecept inom Ej klara drinkar

Liknande recept som Varm choklad med apelsin, vanilj och daim